28 Ιουλ 2013

Ενημέρωση του κοινού μέσω του δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Λιβανίου έκανε ο δήμος Σερίφου ...video...

 επιμελεια αναρτησης Γιάννης Γούναρης
Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 25/07/13 στην περιοχή  Αγ. Παντελεήμονα Σερίφου έσβησε σήμερα  μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις...


Η φωτιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις και απείλησε κατοικίες, ενώ τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιστρατεύτηκαν και επιχείρησαν μέχρι τη δύση του ηλίου δεν κατάφεραν να σβήσουν τελείως τις φλόγες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, επρόκειτο για αναζωπύρωση φωτιάς που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και προκλήθηκε από τον ισχυρό άνεμο του Σαββάτου.

Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής επιστράτευσε κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Σύρο ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού έθεσε σε άμεση ετοιμότητα απόπλου το Ναυαγοσωστικό Ν/Γ 511 του Λ/Χ Σύρου προκειμένου αυτό μεταφέρει τους Πυροσβέστες και τον εξοπλισμό τους στη Σέριφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι του νησιού έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και τελικά  έσβησαν την φωτιά.


Οι πύρινες γλώσσες έκαψαν δύο κτήρια, ένα σπίτι και ένα παλαιό διοικητήριο, στο Μεγάλο Λιβάδι, και χιλιάδες στρέμματα γης!

Στα σημεία παραμένει η πυροσβεστική για τυχόν αναζωπυρώσεις
Ενημέρωση του κοινού μέσω του δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Λιβανίου έκανε ο δήμος Σερίφου το μεσημέρι παραθέτουμε την συνέντευξη 

Πηγή :  parianostypos1

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...