Για 4 άτομα
Υλικά
350 γρ. καππαρόκουμπα • 350 γρ. φύλλα
κάππαρης • 350 γρ. αγγουράκια κάππαρης, σε ροδέλες • 1 ποτήρι έ.π.
ελαιόλαδο • 3 κρεμμύδια, σε φέτες • 1 σκελίδα σκόρδου • 200 γρ. σπιτικός
πελτές ντομάτας (ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες, σφιχτές, ψιλοκομμένες)
• αλάτι & πιπέρι
• αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αν η κάππαρη είναι φρέσκια, πριν από το
μαγείρεμα τη ζεματίζουμε 5 λεπτά σε νερό που βράζει για να ξεπικρίσει.
Αν είναι τουρσί, πρώτα την ξαρμυρίζουμε για 1 ώρα σε άφθονο κρύο νερό,
αλλάζοντάς το 2-3 φορές.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το
σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα, να μαλακώσουν και να
γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Προσθέτουμε
την κάππαρη και τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και
αλατοπιπερώνουμε με προσοχή. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε
για περίπου 15 λεπτά ακόμη.
Πρόταση σερβιρίσματος
Η κάππαρη γιαχνί ταιριάζει πολύ με ψάρι ως
συνοδευτικό, αλλά μπορούμε επίσης να φιλετάρουμε μικρά ψαράκια και να τα
προσθέσουμε τα τελευταία 5 λεπτά στην κατσαρόλα.
Πηγή : http://santo-rinios.blogspot.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου