13 Ιουλ 2013

Κάππαρη γιαχνί


Από τον σεφ του εστιατορίου Hytra Νίκο  Καραθάνο


Για 4 άτομα
Υλικά
350 γρ. καππαρόκουμπα • 350 γρ. φύλλα κάππαρης • 350 γρ. αγγουράκια κάππαρης, σε ροδέλες • 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο • 3 κρεμμύδια, σε φέτες • 1 σκελίδα σκόρδου • 200 γρ. σπιτικός πελτές ντομάτας (ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες, σφιχτές, ψιλοκομμένες)
• αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αν η κάππαρη είναι φρέσκια, πριν από το μαγείρεμα τη ζεματίζουμε 5 λεπτά σε νερό που βράζει για να ξεπικρίσει. Αν είναι τουρσί, πρώτα την ξαρμυρίζουμε για 1 ώρα σε άφθονο κρύο νερό, αλλάζοντάς το 2-3 φορές.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διάφανα, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Προσθέτουμε την κάππαρη και τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε με προσοχή. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Πρόταση σερβιρίσματος
Η κάππαρη γιαχνί ταιριάζει πολύ με ψάρι ως συνοδευτικό, αλλά μπορούμε επίσης να φιλετάρουμε μικρά ψαράκια και να τα προσθέσουμε τα τελευταία 5 λεπτά στην κατσαρόλα.
Πηγή : http://santo-rinios.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...