3 Ιουλ 2018

Σύρος: Το "Caldera Vista" από τις 6 Ιουλίου συνδέει Κυκλάδες με Κρήτη μέσω Σύρου

Χαμόγελα για τους κατοίκους των Κυκλάδων καθότι αναμένεται την προσεχή Παρασκευή (06/07) να ξεκινήσει δρομολόγια ένα ακόμη ταχύπλοο. 

Ο λόγος για το «Caldera Vista», το πρώην Master Jet το οποίο θα ενώσει τη Σύρο με την Σαντορίνη και το Ηράκλειο (Κρήτη) δύο φορές την εβδομάδα.. Τα δρομολόγια θα είναι κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και από το Ηράκλειο θα αναχωρεί στις 7.30 το πρωί και θα προσεγγίζει ακόμη Μύκονο – Τήνο εκτός βέβαια από την Σαντορίνη και επιστροφή… Τις υπόλοιπες ημέρες θα κάνει κανονικά το δρομολόγιό του Σαντορίνη – Ηράκλειο…

 Η επιβεβαίωση

 Μάλιστα, την σχετική είδηση έδωσε και ο Δήμαρχος Σύρου κος Γιώργος Μαραγκός με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media όπου ανέφερε «Καλωσορίζουμε τη νέα σύνδεση Σύρου - Κρήτης, με το ταχύπλοο Caldera Vista (πρώην MasterJet), από την Παρασκευή 6 Ιουλίου, δύο (2) φορές της εβδομάδα. 

 Σε συνδυασμό με το συμβατικό πλοίο «Aqua Blue», που συνδέει επίσης το νησί μας με Θεσσαλονίκη και Κρήτη, η Σύρος αποκτά σύνδεση με την Κρήτη, τέσσερις (4) φορές την εβδομάδα. 

 Οι έντονες πιέσεις και τα επιχειρήματά μας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, απέδωσαν καρπούς και πλέον η διασύνδεση της Σύρου με Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Παροναξία και Μύκονο, αποκτά "σάρκα και οστά".

 Ελπίζουμε ο κόσμος και οι επιχειρηματίες να στηρίξουν τις προαναφερόμενες συνδέσεις ώστε αφενός να καθιερωθούν και να ενισχυθούν και αφετέρου να επεκταθούν και σε περιόδους εκτός της καλοκαιρινής σεζόν». 

 Πρόβλημα

 Και τέλος να σημειώσουμε ότι το Caldera Vista είχε μηχανικό πρόβλημα σήμερα το πρωί έξω από την Σαντορίνη με αποτέλεσμα να μείνει στο λιμάνι του Αθηνιού για περίπου οκτώ ώρες (σ.σ. έφυγε από Σαντορίνη στις έξι το απόγευμα) πριν επιστρέψει στο Ηράκλειο Κρήτης, λίγο πριν τις εννιά το βράδυ… Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανάρτηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για το συμβάν «Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας μεσημβρινές ώρες σήμερα, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΒΙΣΤΑ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα με τριακόσιους ενενήντα τρείς επιβάτες (393) , στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Αθηνιού. 

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του στο λιμένα Αθηνιού όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί».

 Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...