19 Φεβ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας 3η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


3η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Στην τρίτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 2024 το Σώμα έλαβε ομόφωνες αποφάσεις σε θέματα όπως: Ο ορισμός εκπροσώπων στο Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, στον καθορισμό των προς μίσθωση κοινοχρήστων χώρων πλην Αιγιαλών και Παραλιών για το έτος 2024, στα αιτημάτων πολιτών, στην χορήγηση παράτασης ωραρίου υποστήριξη της Λειτουργίας του κέντρου Πρόληψης "Θησέας Κυκλάδων" καθώς και στην εκ νέου Συγκρότηση της Επιτροπής για το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Δύο θέματα αναβλήθηκαν ώστε να ξαναέρθουν στο Δ.Σ με πληρέστερα στοιχεία για να αποφασίσει το σώμα. Επίσης έγινε ενημέρωση για την πορεία του Ερευνητικού προγράμματος με τίτλο." Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Σέριφο υπό την αυξανόμενη Τουριστική Πίεση» από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριο Σπιλάνη Ιωάννη.

Η Δημοτική μας Παράταξη πρότεινε ότι η μελέτη πρέπει να εναρμονιστεί με το ειδικό Χωροταξικό και τις Νέες χρήσεις Γης που έχει ξεκινήσει να συζητιέται από την Πολιτεία. Επίσης την συγκρότηση νέας Τουριστικής Επιτροπής η οποία δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα. Τονίσαμε στον κύριο Καθηγητή ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του και το επιχειρησιακό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2020 που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος για την ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της σύμβασης με τίτλο "Σύνταξη πρότασης σωστικών επεμβάσεων για την σκάλα Φόρτωσης" από τον καθηγητή του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) κύριο Μπέλαβιλα Νικόλαο. Σε αυτό το θέμα η άποψή της Δημοτικής μας Παράταξης ήταν :
Ότι για νομιμοποιηθεί μια δαπάνη η χρηματοδότησή της θέλει τίτλους Κυριότητας. Θα χρειαστεί λοιπόν την τεκμηρίωση της κυριότητας του χώρου της Σκάλας φόρτωσης που θα γίνουν οι παρεμβάσεις. Εφόσον λοιπόν επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από την άδεια παραχώρησης του χώρου από την Κτηματική Υπηρεσία αν τελικά ανήκει που είναι εκεί που είναι και η πιο πιθανή εκδοχή.
Για την «Σέριφο Δύναμη Συνεργασίας»
Ο επικεφαλής της παράταξης
Γκιολές Δημήτρης
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...