26 Φεβ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Καλύπτουμε την ανεπάρκειά μας & τα χρεώνουμε όλα στον Υπερτουρισμό, των 10 ημερών που έχουμε τον Αύγουστο.


Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Στις 24-2-2024 ακούσαμε προβληματισμένοι και απορημένοι την συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» του Κ. Δημάρχου Σερίφου στον Δημοσιογράφο κο Γ.Λιόλιο. 

Εκεί βλέπουμε να συμφωνεί απόλυτα με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος, χωρίς ποτέ να το έχει συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όπου ηγείται, ώστε να ακούσει & να μεταφέρει τις απόψεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων. 

Διατάζουμε και αποφασίζουμε, εν ολίγοις. Τα τελευταία χρόνια της θητείας του έχει εκλείψει από το Νησί μας το Όραμα κι η Ενεργητική Δραστηριότητα για την λύση των χρόνιων προβλημάτων του, μας μιλάει π.χ. για το κυκλοφοριακό κομφούζιο το οποίο γίνεται στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, αν όχι σε όλα, μας αποκρύπτει επιμελώς τι έκανε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκείνος την πενταετία που πέρασε, αλλά και ποιο είναι το σχέδιό του για την πενταετή θητεία που διανύει. 

Θα πίστευε κανείς, ακούγοντάς τον, ό,τι μόλις εκλέχθηκε. Από την άλλη το πρόβλημα του πάρκινγκ, ο Δήμος δεν θα έπρεπε να εκμισθώσει κάποιους χώρους, να κάνει κάποιες υποδείξεις, να το συζητήσει με όλους τους φορείς του νησιού και να ακούσει τις απόψεις τους; 

Υπάρχει και το παράδειγμα πάμπολλων πετυχημένων προορισμών που έχουν μειώσει το πρόβλημα και δέχονται χιλιάδες επισκέπτες, δεν ακούσαμε κανέναν Δήμαρχό τους να προγανδίζει εναντίον του Τουρισμού ως η μόνη λύση. 

Πιστεύουμε σε αντίθεση με τον κύριο Δήμαρχο, ότι ο επισκέπτης από την Αθήνα, εκτός από τις ελλείψεις στις βασικές υποδομές που τον δυσαρεστούν(και που είναι ο Δήμος υπεύθυνος να τις δημιουργήσει, συντηρήσει, εκσυγχρονίσει, κλπ), είναι ενθουσιασμένος από την φυσική ομορφιά του τόπου μας, από τα ήθη και έθιμα του νησιού μας, από τη φιλοξενία των Επαγγελματιών & των κατοίκων του. Δε χρειάζεται λοιπόν να παρακαλεί να τελειώσει το Καλοκαίρι αλλά να αγωνίζεται και να αισιοδοξεί ότι κάθε Καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, εργαζόμενος ο ίδιος σκληρά για αυτόν τον σκοπό. 

Για αυτό, τον ψήφισαν και τόσοι Επαγγελματίες, δε θεώρησαν ό,τι θα τους κλείσει και το σπίτι. Δεν θα αντέξει ο ΧΥΤΑ τα απορρίμματά μας λέει, αλλά αποφεύγει να στείλει και εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση του ΦΟΣΔΑ, ώστε να ζητήσει επιτέλους να παραληφθεί ο ΧΥΤΑ, όπως ισχυρίζεται. 

Ξαφνικά μας λέει ως να μην ήταν Δήμαρχος ότι δεν υπάρχει νερό… μα δεν το λέγαμε στις εκλογές του Οκτωβρίου, μιλήσαμε για το ταχυδιυλιστήριο, για τα συστήματα αποθήκευσης, για τις διαρροές, για να βάλει κανόνες στην διανομή τους, ‘’ Φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’ , ακούγαμε ‘’ τα εξ αμάξης’’ όταν τα λέγαμε. 

 Όχι, Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, οφείλουμε να το λύσουμε εδώ και τώρα σκύβοντας όλοι μαζί στο πρόβλημα, το οφείλετε στους Δημότες σας. Όσον αφορά τον ‘’Υπερτουρισμό’’ όπως λέει, ποιο σχέδιο παρουσίασε στους φορείς, πότε συγκάλεσε την τουριστική του επιτροπή για να τους ακούσει, σε τέσσερα χρόνια που διοικούσε;- 4 φορές μόνο. 

Σήμερα έχουν συγκροτηθεί όλες οι επιτροπές εκτός της Τουριστικής. Αντιμετωπίζει τους φορείς του τουρισμού χωρίς σχέδιο, δεν τους καλεί ποτέ και τους κατηγορεί και για ερημοποίηση του Νησιού τον Χειμώνα. 

Τώρα για το πολεοδομικό σχέδιο και τα όρια των οικισμών, θα ήταν καλύτερο να εκφράζει τις απόψεις του Δημοτικού του συμβουλίου και των κατοίκων του, αν είχε βέβαια την ευαισθησία να τους καλέσει για να τους ακούσει. Κλείνοντας, πρώτη φορά βλέπουμε Δήμαρχο που με τόση συνέπεια δυσφημεί το Νησί του, αντί να το διαφημίζει.

 Είναι λυπηρό για να καλύψουμε την ανεπάρκειά μας να τα χρεώνουμε όλα στον Υπερτουρισμό, των 10 ημερών που έχουμε τον Αύγουστο. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΚΙΟΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ 

Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Πες τα κυριε γκιολε .μια διαφημιζουνε το νησι και μια το δισφημιζουνε ημαρτον .😆

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...