29 Φεβ 2024

Ανδρος "Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη και σε λίγο θα πουν ότι τα κάναμε εμείς


Μία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Δήμου Άνδρου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στάθηκε αφορμή για αρκετές αντιδράσεις στο νησί. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε γενικό τίτλο, "Εικόνες Ντροπής" και αφορούσε στην κατάσταση που βρίσκεται η κεντρική πλατεία της παραλίας της πρωτεύουσας της Άνδρου. Οι αντιδράσεις ποικίλες και από πολίτες κάτω από την ανάρτηση, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, όπως ο Βασίλης Μπατής της παράταξης "Μαζί για την Άνδρο", ο οποίος αναφέρει, ότι "αντί να προβάλλει μια ενιαία και ενθαρρυντική εικόνα του νησιού, φαίνεται να επιλέγει να δημοσιεύει φωτογραφίες που περισσότερο δυσφημούν παρά προβάλλουν την Άνδρο". Ωστόσο η απάντηση του δημάρχου Άνδρου, δεν άργησε να έρθει.

Η επίμαχη ανακοίνωση

Η ανακοίνωση στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, αναλυτικά αναφέρει:

"ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ... Μόνο με φωτογραφική αποτύπωση μπορεί να πιστέψει κάποιος σε τι κατάσταση είναι η κεντρική πλατεία της παραλίας της πρωτεύουσας της Άνδρου. Αυτές οι εικόνες από την πλατεία Νειμποριού και την διαλυμένη πεζογέφυρα, είναι μερικά από τα "έργα", που παρέλαβε η δημοτική μας αρχή. Δυστυχώς υπάρχουν σε κάθε γωνιά του νησιού αντίστοιχες εικόνες που δυσφημούν τον τόπο μας. Με υπομονή και σχεδιασμό θα δοθούν σε όλα λύσεις."

Θ. Σουσούδης: "Η πλήρης εγκατάλειψη κάποια στιγμή θα αποτυπωθεί"

Ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τη συγκεκριμένη ανάρτηση και τις αντιδράσεις, τονίζοντας ότι, "οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του Δήμου Άνδρου. Οποιοσδήποτε συνεργάτης ή αντιδήμαρχος θέλει να ανεβάσει κάτι μπορεί να το κάνει, αφού το συναποφασίζουμε όλοι φυσικά. Φυσικά και συμφωνώ κι εγώ με αυτή τη δημοσίευση και υπάρχουν και χειρότερα πράγματα στο νησί. Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη και σε λίγο θα πουν ότι τα κάναμε εμείς. Η πλήρης εγκατάλειψη κάποια στιγμή θα αποτυπωθεί. Δεν είναι δυσφήμηση για το νησί αυτές οι φωτογραφίες, είναι δυσφήμηση για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Το νησί δεν έχει πρόβλημα να δυσφημιστεί από έναν κάδο ανοιχτό, με τα ρούχα έξω, ας μη γελιόμαστε. Με αυτό δυσφημίζεται η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αυτό τους καίει. Μάλιστα έχουμε αργήσει. Παραδώσαμε μία πλατεία με γύρω γύρω διπλά φώτα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι βάσεις σκουριασμένες και τα φώτα κομμένα και τα καλώδια να κρέμονται. Όλο το νησί παντού είναι έτσι, ασυντήρητο και δεν ξέρουμε από που να το πιάσουμε."

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Μαζί για την Άνδρο", Βασίλης Μπατής, σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

"Η επικοινωνία ενός Δήμου είναι κρίσιμης σημασίας για την ενημέρωση και την προβολή του. Ωστόσο, φαίνεται ότι η τρέχουσα δημοτική αρχή της Άνδρου μπορεί να έχει χάσει την επαφή με τον πραγματικό στόχο της. Αντί να προβάλλει μια ενιαία και ενθαρρυντική εικόνα του νησιού, φαίνεται να επιλέγει να δημοσιεύει φωτογραφίες που περισσότερο δυσφημούν παρά προβάλλουν την Άνδρο. Από την άλλη πλευρά, η προηγούμενη δημοτική αρχή φαίνεται να είχε διαφορετική προσέγγιση. Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, επέλεξε να μην δημοσιεύσει φωτογραφίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διχασμό, αλλά να επικεντρωθεί σε προσπάθειες που Θα οδηγούσαν στην πρόοδο του νησιού. Είναι προφανές ότι οι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις αντικατοπτρίζουν διαφορετικές νοοτροπίες και αντιλήψεις σχετικά με τον ρόλο και τη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι η προώθηση του καλού του νησιού πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο κάθε δημότη και πολιτικού, πέραν των κομματικών ή προσωπικών συμφερόντων.

Είναι αλήθεια ότι παρά τη δυναμική ομάδα που συνιστάται στην τουριστική επιτροπή για την προβολή της Ανδρου, η επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook φαίνεται να αναιρεί αυτές τις προσπάθειες με διάφορες φωτογραφίες που δεν ανταποκρίνονται στο κοινό μας μήνυμα. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση προς τα έξω ότι η συνεργασία μεταξύ των εκλεγμένων αντιπροσώπων δεν υφίσταται και ο καθένας δρα ανεξάρτητα, παρουσιάζοντας ό,τι Θέλει στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι λυπηρό πρωτίστως γιατο νησί μας και δευτερευόντως για τους ανθρώπους που εργάζονται αφοσιωμένα για να προάγουν τον τουρισμό και την ανάπτυξή του. Ανυπομονώ να δω μια πιο συνεκτική και συντονισμένη προσέγγιση προς όφελος του νησιού μας, την Ανδρο μας"

Προτάσεις για την Πολιτική Προστασία του νησιού

Παράλληλα με τις αντιδράσεις, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα με θετική αύρα, καθώς η δημοτική σύμβουλος, Ιωάννα Σαραβάνου, επέστρεψε από τη Λέσβο με 4 προτάσεις για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Άνδρο. Συγκεκριμένα, η κ. Σαραβάνου, το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου 2024, συμμετείχε σε ένα σεμινάριο αφιερωμένο στην Πολιτική Προστασία που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λέσβου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη επιχειρησιακών στελεχών πολιτικής προστασίας, αλλά και η ενημέρωση για τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Εκεί ανέλυσε στους συμμετέχοντες το υπόδειγμα της Άνδρου. Παρουσίασε την προετοιμασία και τα σχέδια εκκένωσης οικισμών της Άνδρου, σε περίπτωση πυρκαγιάς που είχαν εκπονηθεί στη θητεία της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Λοτσάρη, σε συνεργασία με το σύλλογο Εθελοντών, τα σώματα ασφαλείας και την Πυροσβεστική.

Όπως τονίζει η κ. Σαραβάνου, "ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ σημαντικός για την Άνδρο. Τα πρώτα λεπτά αντιμετώπισης μιας φυσικής καταστροφής είναι καθοριστικά, μέχρι να έρθει βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε σε Θέση να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Εμείς, η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , έχουμε επιλέξει να μιλάμε με προτάσεις. Ο Δήμος έχει συνέχεια, πρέπει να συνεχίσει με πιο αποφασιστικά βήματα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Δημοτική Αρχή και δηλώνουμε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να τις υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν: 1 ον) Δημιουργία Δομής Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Άνδρου . Με υπαλλήλους του Δήμου, το Σύλλογο Εθελοντών , με εκπαίδευση και αγορά εξοπλισμού για όλους. Με καταγραφή όλων των μηχανημάτων και των οχημάτων που Θα πρέπει να κινητοποιηθούν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής στην Ανδρο για να προσφέρουν βοήθεια. 2ον) Ενημέρωση στα σχολεία και στους μαθητές για την αντιμετώπιση σεισμού, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. 3ον) Ετήσια άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με τη συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Εθελοντών. 4ον) Επικαιροποίηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών ".

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...