22 Φεβ 2024

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας Ενημέρωση για 5 ερωτήματα κατέθεσε η αντιπολίτευση


Στις 19.02.2024 πραγματοποιήθηκε η 1η Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.
Ως Σέριφος-Δύναμη Συνεργασίας θέσαμε τα 5 ερωτήματα που μας αναλογούσαν. Εκ μέρους των Δημοτικών συμβούλων της Εκλεγμένης παράταξης, δεν τέθηκε κανένα ερώτημα.
Συγκεκριμένα:
1. Ενημέρωση για τις λογιστικές τακτοποιήσεις της ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. (Γκιολές Δημήτριος)
2. Ενημέρωση για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού. (Γούναρης Θωμάς)
3. Ενημέρωση για τις θέσεις του Δήμου στην Γενική Συνέλευση ΦΟΣΔΑ στην Ρόδο. (Σαραφίδης Κωνσταντίνος)
4. Ενημέρωση για τον δρόμο του Αβεσσαλού. (Λυμβαίος Ιωάννης)
5. Ενημέρωση για τις δράσεις της Τουριστικής προβολής του νησιού, στρατηγικό σχέδιο, μέσα για επίτευξη στόχων, προϋπολογισμός δαπανών έτους 2024 για τον Τουρισμό.(Σγουρδαίου Αικατερίνη)
ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΗ
Έχει γίνει από τον υπεύθυνο οικονομικών μεταφορά και άθροιση ποσών σε διάφορα σημεία του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα όχι μόνο συνολικής αποτίμησης, αλλά και ορθής καταγραφής δεδομένων (και σε λογιστικό επίπεδο). Συγκεκριμένα είδαμε την πληρωμή εντάλματος 70.000 ευρώ από την υπηρεσία 25(ύδρευση-αποχέτευση) και κανένα άλλο ένταλμα για τις άλλες υπηρεσίες. Ο Δήμος έχει το κτίριο Διοίκησης του Δήμου(Δημαρχείο-Υπηρεσία 10), το συγκρότημα ΚΕΠ-ΙΚΑ (Γενικές υπηρεσίες 00), το Γραφείο Πληροφοριών, το Κτίριο Μεγάλου Λιβαδίου, τα κτίρια των σχολείων, το κτίριο του Συλλόγου Γυναικών (Υπηρεσια 15). Δεν κατανεμήθηκε στις αντίστοιχες υπηρεσίες, αλλά κόπηκε ένταλμα όλων μαζί στην υπηρεσία 25. Ουσιαστικά μιλάμε για μετακύλιση εξόδων. Εν κατακλείδι, δεν έγινε αποδεκτή η θέση μας.
ΦΟΔΣΑ
Ο Δήμος Σερίφου δεν έχει στείλει ποτέ μέχρι σήμερα αντιπρόσωπο στις συνεδριάσεις. Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος (Κος Λιβάνιος;) κατηγορεί τον Περιφερειάρχη κ.Γ.Χατζημάρκο, ό,τι δεν παρέλαβε ποτέ τον ΧΥΤΑ. Θεωρούν ότι η συμμετοχή του Δήμου Σερίφου στην αίτηση ακύρωσης μέσω της ΚΕΔΕ των ποσών για το τέλος ταφής, θα λύσει το πρόβλημα. Η τακτική της μη συνεννόησης και μη συμμετοχής στις συνεδριάσεις των οργάνων του ΦΟΔΣΑ μας βρίσκει αντίθετους.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Δυστυχώς δεν γίνονται μετρήσεις στον Βιολογικό της Σερίφου, ως οφείλουμε. Ο Δήμος αναμένει σύντομα την 5η & τελευταία μελέτη για τον Βιολογικό και έπειτα θα προχωρήσει σε αποκατάσταση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου υπολογίζεται ένα κόστος της τάξης των 10 εκατ. Ευρώ (!!!) τα οποία θα βρεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η απάντηση για την μη εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού ήταν “Δεν είχε γίνει σωστά από τότε που φτιάχτηκε…”
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΒΕΣΣΑΛΟΥ
Ο δρόμος όπως είχαμε αναφέρει αρχικά έγινε με ασφαλτόστρωση ανοικτού τύπου, αντί για κλειστού που ανέφερε η προκήρυξη. Η δικαιολογία του Δημάρχου ήταν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο τέτοιο μηχάνημα και πως ο δρόμος θα κόστιζε 500.000 ευρώ περισσότερο! Επισημάναμε την επικινδυνότητα του δρόμου/σχεδιασμού σε πολλά σημεία, την έλλειψη πινακίδων σήμανσης και την ήδη πλημμελή ασφαλτόστρωσή του και μας ανέφερε ό,τι θα μπουν μπάρες στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα έρθει η Κα Μισαηλίδου, η επιβλέπουσα μηχανικός, για να ελέγξει και να παραλάβει το έργο. Το έργο δεν έχει ακόμα παραληφθεί.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη/δράση, εκτός από μία πιθανή συμμετοχή μας στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου. Δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η Τουριστική επιτροπή. Στο κομμάτι των προβλεφθέντων κονδυλίων έχουν υπολογιστεί περίπου 10.000€, κατά τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.Σ.Λιβάνιου. Το μοναδικό που γίνεται είναι η μελέτη του καθηγητή Κου Σπιλάνη, η οποία όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας πρέπει να εναρμονιστεί με το ειδικό Χωροταξικό και τις Νέες χρήσεις Γης που έχει ξεκινήσει να συζητιέται από την Πολιτεία. Επίσης τονίσαμε στον κύριο Καθηγητή ότι θα πρέπει να λάβει υπόψιν του και το επιχειρησιακό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η μελέτη θα κοστίσει συνολικά στον Δήμο 30.000€ και τον Μάιο αναμένουμε να δούμε τη νέα σύμβαση με το καθηγητή ώστε να αποφασίσουμε. Τέλος ενημερώσαμε τον δήμαρχο και όλους τους παρόντες, ό,τι σύμφωνα με το ισχύον φορολογικό πλαίσιο οι Επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί θα πιεστούν αρκετά και ό,τι θα πρέπει να τους βοηθήσουμε τουλάχιστον προβάλλοντας τη Σέριφο… “καλά θα δούμε” ήταν η απάντηση για όλα!
Για την "Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας "
Ο Επικεφαλής της παράταξης
και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερίφου
Γκιολές Δημήτρης
Πηγή : 

Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...