22 Φεβ 2024

Σε Σύρο και Μήλο τελικά οι βάσεις αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες!

Με την εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για το 1ο Θέμα που αφορούσε στη δημιουργία τεσσάρων βάσεων ετοιμότητας / επιφυλακής στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Σύρου και της Νάξου, στο πλαίσιο του νέου Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 20/2 στη Ρόδο.


Σε δημοσίευση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε:

Με το 63,85% των αεροδιακομιδών όλης της χώρας κατά το 2022 και το 62,04% των αεροδιακομιδών όλης της χώρας κατά το 2023, να γίνονται στα νησιά μας, η απόλυτα δίκαιη και αυτονόητη απαίτηση των νησιωτών μας είναι η λειτουργία 4 βάσεων ετοιμότητας στο Νότιο Αιγαίο, 2 στα Δωδεκάνησα και 2 στις Κυκλάδες.

Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα συζήτησης στό χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο και η σχετική απόφαση, αναμενόμενα, ομόφωνη.

Η χώρα μας απέκτησε, πρόσφατα, νομοθεσία για την λειτουργία Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και η δίκαιη απαίτηση μας είναι να έχουν τα νησιά μας την αντιμετώπιση που αντικειμενικά, λόγω όγκου αεροδιακομιδών, αξίζουν. Τίποτα άλλο.

ΥΓ: Δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν οτι ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να εκτελεί έργο αεροδιακομιδών. Για εμάς, ο Ε.Σ. είναι ο φύλακας της πατρίδας μας


Και ξαφνικά την θέση της Νάξου πήρε η Μήλος

Πως έγινε αυτό; Η πρόταση για την αλλαγή προήλθε από την Επαρχο Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου. Παρά τις αντιδράσεις (με τόνους που ανέβηκαν ανάμεσα σε Καπίρη – Λεονταρίτη) από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μιχάλη Καπίρη, η πρόταση πέρασε και η Νάξος έμεινε έξω από το πλάνο. Πρόκειται για μιατεράστια επιτυχία για το νησί μας που οφείλεται ξεκάθαρα σε ενέργειες της Επάρχου Μήλου Έλλης Χωριανοπούλου.
Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...