27 Φεβ 2024

Σηκώνουν… μανίκια στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου..Αικατερίνη Ρώτα και Δημήτριος Γκιολές εκπρόσωποι από τη Σέριφο


Με τον Κώστα Γαβιώτη στο “τιμόνι” του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, θα προχωρήσουν την τρέχουσα θητεία τα νησιά της Κύθνου, της Σερίφου, της Κέας, καθώς αυτονόητα και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, της υποθέσεις και τα έργα που επιθυμούν, με στόχο τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών τους.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΔΛΤΣ πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, τόσο δια ζώσης, όσο και με τηλεδιάσκεψη, καθώς δεν ήταν εφικτό να μεταβούν στη Σύρο, οι εκπρόσωποι των Δήμων Κέας, Κύθνου και Σερίφου. 0 Κώστας Γαβιώτης καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, επισημαίνοντας τη διάθεσή του για συνεργασία και συμπόρευση με παραγωγικό τρόπο.

Παρομοίως, στους σύντομους χαιρετισμούς τους, τόσο οι συμμετέχοντες από τα τρία άλλα νησιά, όσο και από τη Σύρο, ζήτησαν να υπάρξει στην πράξη μία εποικοδομητική συνεργασία, λέγοντας μάλιστα πως, θα θέσουν ο καθένας από την πλευρά του στο τραπέζι των συζητήσεων, την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στα κοινά.

Να σημειωθεί πως μεγάλο “στοίχημα” για τη νέα διοίκηση αποτελεί να έχει μία καλή συνεργασία και να αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις υποθέσεις των τεσσάρων νησιών, καθώς στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί παράπονα από αιρετούς εκπροσώπους. Άλλωστε, η βελτίωση και ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών, προϋποθέτει μία ουσιαστική ματιά και ανάγνωση της πραγματικότητας των νησιών, που δεν είναι άλλη από την ανάγκη τους για ανάπτυξη.

Αικατερίνη Ρώτα,
Κ. Γαβιώτης: Καλωσορίζω όλα τα μέλη

Αρχικά και πριν τη διαδικασία της έγκρισης του γραμματέα και της συγκρότησης σε σώμα, ο πρόεδρος, Κώστας Γαβιώτης καλωσόρισε όλα τα μέλη, ευχόμενος μία παραγωγική συνύπαρξη. “θέλω να ευχηθώ να έχουμε υγεία, μία καλή χρονιά, μία καλή θητεία και συνεργασία με κύριο στόχο, το καλό και το ωφέλιμο έργο για τα νησιά μας, για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες μας. Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω και όλα τα τακτικά μέλη τα οποία εκπροσωπούν σύμφωνα με τις εγκριτικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, τον Δήμο Κέας, τον Δήμο Κύθνου και τον Δήμο Σερίφου. Αυτοί οι Δήμοι ανήκουν στη γεωγραφική αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου”, ανέφερε, επισημαίνοντας παρακάτω πως, “το ένα και μοναδικό θέμα της συνεδρίασής μας είναι η συγκρότηση σε σώμα Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και εκλογή γραμματέα”. 0 πρόεδρος γνωστοποίησε πως άμεσα θα ακολουθήσει η δεύτερη συνεδρίαση με θέμα τον προϋπολογισμό για το 2024.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ.

Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σύρου είναι τα εξής: πρόεδρος: Κώστας Γαβιώτης, αντιπρόεδρος: Φραγκίσκος Βακόνδιος, γραμματέας: Γιάννης Μαραγκός. Τακτικά Μέλη: Ιάκωβος Μουζάκης, Κανδιώ Μαραγκού, Παναγιώτης Καραμήτσας, Στυλιανός Γρέκας, Άννα Πορίχη, Στέφανος Βρεττός, Ιωάννης Ευαγγέλου, Σταμάτιος Γαρδέρης, Μαρία Παγανέλη, Δημήτριος Βασάλος, Αικατερίνη Ρώτα, Δημήτριος Γκιολές.

Κ. Μαραγκού: Είμαι εδώ για να βοηθήσω

Από την πλευρά της, η πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού τόνισε πως έχει τη διάθεση να βοηθήσει στο έργο του Δ.Σ., σημειώνοντας ακόμη πως είναι σημαντικό να προωθηθούν υποθέσεις που έμειναν στη μέση. “Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή θητεία σε όλους. Πρόεδρε και προς όλο το προεδρείο να πω πως είμαι εδώ για να βοηθήσω σε ό,τι με χρειαστείτε και βέβαια να συνεχίσουμε πολλά πράγματα, τα οποία έχουν μείνει στη μέση. Είτε δύσκολα, είτε εύκολα. Ό,τι χρειαστείτε, θα είμαι στη διάθεσή σας. Καλή θητεία να έχουμε”, υπογράμμισε.

Νησιά: Ζήτησαν συνεργασία και δουλειά

Το μήνυμά τους πέρασαν οι εκπρόσωποι της Σερίφου, της Κύθνου και της Κέας ζητώντας συνεργασία και συλλογική προσπάθεια για τα νησιά. Ειδικότερα, η Κατερίνα Ρώτα από τη Σέριφο, ανέφερε: “Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μαζί με τον κ. Δημήτρη Γκιολέ θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα προβλήματα του νησιού μας στο Λιμενικό Ταμείο, θεωρώ ότι θα τα πάμε αρκετά καλά και με την πρώτη ευκαιρία θα τα πούμε από κοντά”. Σε παρόμοιο τόνο ο Στέφανος Βρεττός από την Κέα δήλωσε: “θέλω να ευχαριστήσω τη δήμαρχο, τη Ρένα Βελισσαροπούλου για την πρόταση που μου έκανε να συμμετέχω στο συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου μιας και έχω εμπειρία 9 ετών από το 2011 μέχρι το 2019 και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέας και της Σύρου – Ερμούπολης με ψήφισαν και με στήριξαν ώστε να είμαι μαζί σας. θεωρώ ότι με την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια και με τη θέλησή μου για προσφορά στους τόπους, μας θα βοηθήσω και το νησί μου και τα υπόλοιπα νησιά στα θέματα που θα μας απασχολούν τη 5ετια που έρχεται, θα συμμετέχω όσο μπορώ και από τη Σύρο και με τηλεδιάσκεψη για να λύνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, τα προβλήματα που απασχολούν τα λιμάνια μας. Καλή θητεία να έχουμε”. Επιπλέον, ο Γιάννης Ευαγγέλου από την Κέα, σχολίασε: “Καλή θητεία σε όλους. Εύχομαι αυτή η νέα διοίκηση να τα καταφέρει καλύτερα κι από τις προηγούμενες. Αυτό είναι το ζητούμενο, πάντα κάτι καλύτερο. Κι εμείς με τη δική μας υποστήριξη θα είμαστε δίπλα σας. Κουβαλάμε κάποια εμπειρία και θα τη διαθέσουμε”.

 Δημήτριος Γκιολές.
Ακολούθως σε θετικό τόνο μίλησε και ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης: “θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί και να είμαστε δια ζώσης για να γνωριστούμε από κοντά, θεωρώ ότι από το 2014 που είμαι στη θέση του δημάρχου Κύθνου, έχουν γίνει σημαντικά βήματα μέσω του Λιμενικού Ταμείου. Εκείνο που θέλω από όλους μας είναι να υπάρχει συλλογικότητα. θεωρώ ότι το καλό είναι κοινό για όλους μας και μπορούμε να παράγουμε έργο μέσω του Λιμενικού Ταμείου. Μας δίνονται αρκετές ευκαιρίες και θέλω να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Άλλωστε δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Είμαστε όλοι νησιώτες και ξέρουμε τι σημαίνει νησιωτικότητα. Παλεύουμε καθημερινά για τα αυτονόητα, αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια και με όλες τις διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και έχουμε πετύχει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στις χερσαίες ζώνες, στα λιμάνια μας και γενικότερα. Να έχουμε μία καλή θητεία”, ανέφερε, κλείνοντας τη συνεδρίαση.


Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...