30 Απρ 2012

Για Κυκλαδίτες οινοποιούς



Tην διατήρηση των δικαιωμάτων φύτευσης για όλους τους τύπους των ευρωπαϊκών οίνων ζήτησαν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca στις 19 Απριλίου... ...κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της σχετικής ομάδας υψηλού επιπέδου που σύστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός αμπελοοινικός τομέας είναι μέχρι στιγμής επιτυχής και τα δικαιώματα φύτευσης είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτή.


 Επίσης, ζήτησαν να δοθούν σύντομα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και το έργο της εν λόγω ομάδας έχει ολοκληρωθεί από τον Νοέμβριο. Οι αντιπρόσωποι των δύο οργανώσεων που συμμετείχαν στην συνάντηση και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας των Copa και Copeca για τον οίνο, κ. κ. Rudolf Nickenig, για την Copa, και ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Thierry Coste, για την Cogeca, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους προς τον Επίτροπο Γεωργίας, κ. Dacian Cioloş, για την κίνησή του να δημιουργήσει μια ομάδα υψηλού επιπέδου προκειμένου να εξεταστούν τα δικαιώματα φύτευσης κρασί.

 Οι Copa-Cogeca επιθυμούν να συμβάλουν στο έργο της ομάδας αυτής, αλλά τόνισαν ότι η πρόταση για τη διατήρηση των δικαιωμάτων φύτευσης για όλους τους τύπους των ευρωπαϊκών οίνων πρέπει να κυκλοφορήσει και η δημιουργία αυτής της ομάδας δεν πρέπει να καθυστερήσει τη διαδικασία. Η ομάδα υψηλού επιπέδου πρέπει να εστιάσει τις συζητήσεις της μόνο στα δικαιώματα φύτευσης.
kyklades news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...