22 Απρ 2012

Γιατί διατηρεί ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο ύφος και χαρακτήρα στο τοπίο, στα κτήρια και στους ανθρώπους

Αγιος Κωσταντίνος κάστρο η θέα μοναδική  το αιγαίο στα πόδια σας 

H Τατιάνα Ζωγράφου, συνθέτρια, τραγουδίστρια και μουσικοπαιδαγωγός 

 αναφέρει στο www.kykladesnews.gr δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τη Σέριφο για τις διακοπές της

 *Σέριφος. Γιατί εδώ κι ένα χρόνο έχουμε βρει ένα μικρό καταφύγιο με μια απέραντη θέα στο πέλαγος στο χωριό Ράμμος.

 *Γιατί μόνο στις κυκλάδες ξεκουράζεται η ψυχή μου, αγναντεύοντας το μπλε, το άσπρο, το καφέ.

*Γιατί η Σέριφος έχει μοναδική ομορφιά άγρια και γλυκειά μαζί.

 *Γιατί έχει νερά και αμπέλια - πράγμα σπάνιο, μοναδικό - για κυκλαδονήσι. *Γιατί το Καλό Αμπέλι, είναι μια απ τις ωραιότερες παραλίες των κυκλάδων.

*Γιατί οι ντόπιοι είναι καλά παιδιά, αγαπούν το νησί τους και προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς να ξεπουλάνε τον τόπο τους.

*Γιατί στα Λειβαδάκια παίζουν όμορφα τα παιδιά και έρχονται εύκολα οι φίλοι εκεί για να μείνουν στον "Αλέξανδρο και τη Βασιλεία" αλλά και στο υπέροχο κάμπινγκ.

*Γιατί τα ρακόμελα και τα μυζηθροπιτάκια του "Στράτου"κάνουν τη βόλτα στην πλατεία της χώρας απαραίτητη! * Γιατί τα βουτήματα και οι σπιτικές μαρμελάδες στα "Γλυκαρώματα" είναι απίστευτες. 

*Γιατί στον Ράμμο όταν σουρουπώνει μου έρχεται να σκαρώνω τραγούδια με το λαουτάκι μου



Η Εύα Αντωνοπούλου, δημοσιογράφος, αναφέρει στο www.kykladesnews.gr δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τη Σέριφο για τις διακοπές της

 1. Από τα αγαπημένα μου νησιά είναι η Σέριφος την λατρεύω !!
 2. Καταρχήν είναι παρά πολύ κοντά και ανά πάσα στιγμή πετάγομαι και φτάνω!
 3. Έχει πολλές παράλιες για όλα τα γούστα! Είναι πάνω από 70 άλλες εύκολα προσβασιμες και άλλες όχι ! Οι δεύτερες είναι πάντα και πιο ενδιαφέρουσες ! Έχει κρυστάλλινα νερά και κάνω μπάνιο με τις ώρες!
 4 . Η αγαπημένη μου παραλία είναι η ψιλή άμμος , μάλιστα έχει ψηφιστεί και ως η παράλια για το 2003 !Έχει και ταβερνάκι στην άκρη με καταπληκτικό καλαμαράκι ! Περιμένω πως και πως να παω και φέτος για να το απολαύσω με παγωμένη μπιριτσα !
 5. Έχει καταπληκτικά πανηγύρια που μπορεί να γίνει πολύ πλάκα και κέφι!!
 6.Ξεκιναω την μέρα μου στον φίλο μου τον Εντυ με ένα σούπερ πρωινό χυμούς και καφεδάκι . Η Χαλάρωση σε όλο της το μεγαλείο!
 7.Μετά το μπάνιο που η όρεξη έχει φτάσει στα ύψη τρωω πάντα στον Πέτρο στην χώρα και πεντανοστιμα αλλά και πολύ οικονομικά!
 8. Η μέρα κλείνει με κοκτέιλ στον ιστιοπλοϊκό όμιλο στο λιβάδι καταπληκτικές μουσικές και μαγικά ηλιοβασιλέματα!
 9. Έτσι απλά γιατι ειναι πανέμορφη μέσα στην απαλότητα της 
10. Έτσι απλα γιατι λατρεύω τις Κυκλάδες 




Βιβή Κατσάνη, ηθοποιός, αναφέρει στο www.kykladesnews.gr δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τη Σέριφο για τις διακοπές της

 1. Ήταν εκείνο το πρώτο μου ταξίδι στο αιγαίο, παρέα με άνθρωπο αγαπημένο. Ένα αιθαλές καλοκαίρι αγκαλιά με τ' όνειρο. Ο τόπος : Η Σέριφος
. 2. Πρώτος λόγος λοιπόν που αγαπώ την Σέριφο είναι γιατί την έχω συνδέσει με κάτι πολύ όμορφο στην ζωή μου.
 3. Μου αρέσει να βρίσκομαι ψηλά. Είτε στην άκρη ενός φαραγγιού, στην άκρη ενός βράχου, είτε στην άκρη μιας μεγάλης απόφασης.. Η Χώρα της Σερίφου είναι κ' αυτή σκαρφαλωμένη στα ψηλά, λίγο πιο κοντά στον ουρανό.
 4. Η Χώρα με τα κάτασπρα σπιτάκια, μια χιονισμένη κορφή στη μέση της θάλασσας, τα στενά δρομάκια, τον άνεμο. Την αγαπώ γιατί από εκεί μπορείς να ταξιδέυεις φορώντας το φεγγαρόφωτο.
 5. Με ανακουφίζει η καθαρότητα του απόλυτα άγονου τοπίου του νησιού. Χαρακτήρας ξεκάθαρος, ευθύς.
 6.Η σκληράδα των παλιών μεταλλείων,το "ορυκτό" χώμα.
 7. Η έντονη μυρωδιά απ' το θυμάρι, υπενθυμίζει την ανάσα του βράχου, και δίνει συνέχεια στην ανάμνηση.
 8. Το νησί είναι γεμάτο απόκρημνες βουνοπλαγιές, και η θέα προς το Αιγαίο είναι ονειρική. Καταβυθίζεται το βλέμμα και συμπαρασέρνει την ψύχη στα πλάτη μιας βαθυγάλαζης ελπίδας. 
9. Αγαπώ το νερό. Αγαπώ την θάλασσα, και θέλω να την απολαμβάνω και να την γεύομαι κολυμπώντας για ώρες σε δύσβατες και ερημικές παραλίες. Φοράω και μια μάσκα και χάνομαι στον βυθό. Στην Σέριφο υπάρχουν τέτοιες παραλίες καταγάλανες, και πολυαγαπημένες.
 10. Η Σέριφος είναι από τα νησιά που δεν έχει κορεστεί από την τουριστική κίνηση. Μ' αρέσει που μπορεί να μου παρέχει απομόνωση.Τέλος, το ηλιοβασίλεμα εκεί. Το πιο όμορφο, το πιο χρυσό




H Σόνια Ζαχαράτου, δημοσιογράφος - συγγραφέας αναφέρει στο www.kykladesnews.gr δέκα λόγους αγάπης για τη Σέριφο

 1. Για τη λευκή και αέρινη εμφάνιση της Χώρας ανάμεσα στις βουνοκορφές, καθώς το πλοίο παίρνει την τελευταία στροφή προς το λιμάνι. 
2. Για τη χειμωνιάτικη σιωπή του κάστρου και τη θέα στα γύρω κυκλαδονήσια: στη Σίφνο, τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Νάξο, την Πάρο, την Κύθνο, τη Φολέγανδρο.
 3. Για τα έγκατα των βουνών της, ανοιχτά στο βλέμμα, πληγιασμένα απομεινάρια μεταλλείων.
 4. Για την πρώτη εξέγερση εργατών στον ελληνικό χώρο, το 1916. Νεκροί μεταλλωρύχοι και χωροφύλακες.
 5. Για τις πέτρες της, πράσινες, τυρκουάζ, κίτρινες, κόκκινες, καφέ. Κάποιες κρύβουν δαντελλωτούς κρυστάλλους
. 6. Για τις γαλαζοπράσινες θάλασσες και τις μεταξωτές ακρογιαλιές, από τις πιο λαχταριστές του αρχιπελάγους, που τις σκιάζουν αρμυρίκια.
 7. Για τις ίριδες, τους κρόκους, τα μανουσάκια, τα κολχικά κρινάκια, τις λαδανιές, τις ανθηλλίδες, τους ασπάλαθους, τ’ αλιβάρβαρα και τα σταμναγκάθια, τους σπάνιους δίανθους στις ορθοπλαγιές της.
 8. Για τα ταβερνάκια στον Πλατύ Γιαλό, στην Ψιλή Άμμο, στο Μέγα Λειβάδι, στον Κουταλά, αλλά και για τον Παντελή και τον Πλούταρχο στο Λειβάδι, την Αντωνία στην Παναγιά και για τον Χριστόφορο, παντού και πάντα.
 9. Για τις καλοκαιρινές παρέες, μέσα στην ηδύτητα της ρακής και των ανέμων.
 10. Για το δοξαστικό της Οικουμένης, δια χειρός Οδυσσέα Ελύτη: ‘Χαίρε του παραδείσου των βυθών η Αγρία Χαίρε της ερημίας των νησιών η Αγία’…



O Μανώλης Αναστασάκης, αρχιτέκτων, αναφέρει στο www.kykladesnews.gr δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τη Σέριφο για τις διακοπές του 

 1. Γιατί η Σέριφος συμπυκνώνει το ημιορεινό ανάγλυφο και άγονο τοπίο των Κυκλάδων
 2. Γιατί η Χώρα της Σερίφου μεταφέρει χωρίς εξάρσεις και αλλοιώσεις τις χαρακτηριστικές χωρικές ποιότητες του οχυρωματικού κυκλαδίτικου οικισμού
 3. Γιατί στα στενά και ακανόνιστα δρομάκια της Χώρας αισθάνομαι έντονα τη σύζευξη του κτιστού με το βραχώδες τοπίο
 4. Γιατί η είσοδος στο λιμάνι αποκαλύπτει την πολύ ενδιαφέρουσα χωρική και οπτική σχέση επίνειου και Χώρας με την τελευταία να σου αποκαλύπτεται σταδιακά κατά το ανέβασμα
 5. Γιατί εκπλήσσομαι συνέχεια με τα σημαντικά κατασκευαστικά κατάλοιπα των μεταλλείων (μεταλλογέφυρες, κτήρια και εγκαταστάσεις)
 6. Γιατί η δαντελωτή ακτογραμμή σχηματίζει τις ομορφότερες αμμουδιές
 7. Γιατί διατηρεί ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο ύφος και χαρακτήρα στο τοπίο, στα κτήρια και στους ανθρώπους
 8. Γιατί το πρωινό στο Ναυτικό Όμιλο στο Λιβάδι με κάνει να νιώθω ότι βρίσκομαι σε αληθινές διακοπές
 9. Γιατί στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου με την εκκλησία και τα σκαλιά του νεοκλασικού Δημαρχείου απολαμβάνω τα μεζεδάκια σε έναν αληθινό κυκλαδίτικο χώρο
 10. Γιατί για την όμορφη παραλία "Καλό Αμπέλι" περπατώ ένα μονοπάτι στο χρονο δρασελίζοντας το αδιατάραχο τοπίο γεμάτο πεζούλες ξερολιθίες θυμάρια και εκλησάκια 

κυκλάδες  news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...