20 Απρ 2012

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ



Ανέβηκα πάλι μετά από ένα χρόνο ,με λαχτάρα εκείνα τα παλιά σκαλιά για να αγοράσω ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο στην Χώρα .Αυτό το ,κάποτε μοσχομυριστό και πραγματικά χωριάτικο, ε χμ νησιώτικο ψωμί.Στιβαρό,γεμάτο ψωμί,όχι λευκός αφρός.

 Όλα αυτά όμως, last year.Μου έδωσαν ένα εξωτερικά όμοιο με το ψωμί των προηγούμενων χρόνων, αλλά εσωτερικά, κατάλευκο αφρώδες ψωμί με 2 € τα 700 gr (αν το καλοσκεφτείτε είναι 960 δραχμούλες το κιλό!) και χωρίς να μου δώσουν απόδειξη, κάτω στο super market που το πλήρωσα



.Δεν θα με πείραζε τόσο αυτό, αν έβρισκα το παλιό καλό ψωμί που ήξερα,αλλά με πείραξε , το ότι έγινε κι αυτό ,μια καλά κρυμμένη ανάμνηση όπως τα περισσότερα έχουν αρχίσει να γίνονται πια, στην Σέριφο. Μετά το μεσημεριανό φαγητό,η ψύχα του ψωμιού κείτονταν ,άψυχη στο τραπέζι.Κανένας δεν την είχε φάει.

'Hταν και η τελευταία φορά που εν γνώσει μου αφήνω ,να δολοφονηθεί τόσο άδοξα αυτή η ψύχα.Θα την αφήσω εφεξής σε άλλους αυτή την άχαρη δουλειά. Στο Λειβάδι,η ίδια κατάσταση και με την τιμή και με την απόδειξη φάντασμα... Βαρκούλες αρμενίζουν..
ΣΕΡΙΦΟς FREE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...