10 Απρ 2012

Παστέλι σε λεμονόφυλλα από την Σέριφο

Μια νηστίσιμη κι υγιεινή λιχουδιά χωρίς λιπαρά που γίνεται ακόμα πιο μυρωδάτη και ενδιαφέρουσα με τα λεμονάκια από την όμορφη Σέριφο!

 Το παστέλι είναι κάτι σαν γιατρικό. Μας δίνει ενέργεια, ενώ παράλληλα καλύπτει την ανάγκη μας για κάτι γλυκό, χωρίς να μας βαραίνει!

 Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
 1 φλιτζάνι μέλι 1 κουταλιά ζάχαρη 1/2 κουταλάκι κανέλα ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά αλεύρι Φύλλα λεμονιάς πλυμένα και στραγγισμένα 2φλιτζανια σισαμι


 Περιγραφή συνταγής

 Ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σταδιακά, προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Προσέχουμε να μην πήξει πολύ το μίγμα. Βρέχουμε με νερό μια μαρμάρινη πλάκα και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα το μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε ρόμβους. Aκουμπάμε τα κομμάτια πάνω στα λεμονόφυλλα και σερβίρουμε σε πιατέλα.

 Γιαννης Γουναρης

1 σχόλια:

  1. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΕΡΙΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ?ΜΗΝ. ΞΕΦΤΕΛΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...