Τι χρειαζόμαστε:
1 ματσάκι μάραθο
1 κρεμμύδι
350 γρ. αλεύρι περίπου
αλάτι
πιπέρι
νερό όσο πάρει ο χυλός
λάδι για τηγάνισμα.
Διαβάστε περισότερο: Μαραθοτηγανίτες απο τη Σέριφο http://www.sintagespareas.gr/sintagesHΠως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το μάραθο και το κρεμμύδι.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα υλικά και προσθέτουμε νερό ως που να γίνει ένας παχύς χυλός.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το τηγάνι να κάψει με μπόλικο λάδι.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας χυλό και τον ρίχνουμε στο λάδι και τηγανίζουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που είδα στην εκπομπή του Μαμαλάκη και μου άρεσε πολύ!
Και η Σέριφος καλή φάνηκε και ελπίζω να την δώ κάποτε και απο κοντά!
Αν δεν τρελαίνεστε για τη μυρωδιά του μάραθου, μειώστε λίγο την ποσότητα, αν και είναι πολύ νόστημα! Όταν θα τηγανίσετε όλο το σπίτι θα μοσχομυρίσει!
Διαβάστε περισότερο: Μαραθοτηγανίτες απο τη Σέριφο
http://www.sintagespareas.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου