18 Απρ 2012

Ο παντελής Θαλασσινός ΚΤΗΤΟΡΑΣ στην ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ....VIDEO...








O Παντελης Θαλασσινος γεννηθηκε στον Πειραια απο γονεις νησιωτες. Ο πατερας του Μιχαλης ήταν απ’ τη Χιο και η μητερα του Ευαγγελια, ειναι απο την Σεριφο. Έζησε απο την ηλικία των 2 ετων, στη Χίο οπου μαζί με τον αδελφό του το Γιάννη, εκανε τα πρώτα του βήματα μαθαίνοντας κιθάρα , απ τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, όπου εργαζόταν ο πατέρας του.

 Το 1987 μπαινει στη δισκογραφια, με τον Γιάννη Νικολάου, με το ντουέτο ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ, με τα τραγουδια, “Αποψε λεω να μην κοιμηθουμε”. “Δεν φταιω εγω που μεγαλώνω”, κ.α. κάνοντας μαζί 4 συνολικά δουλειές, για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 1991. Το 1993, ηχογραφει τον πρωτο του προσωπικο δισκο, με τίτλο “Νυχτας Κυματα”, και αμεσως γνωριζει μεγαλη επιτυχια, ανοίγοντας το δρόμο για 12 ακόμα προσωπικά CDs.. που έμελλε να γίνουν, χρυσα, πλατινένια, και δις πλατινένια.. Ο ίδιος θεωρεί σταθμό της ζωής του, τη συνάντηση και τη συνεργασία του, με τον Ηλία Κατσούλη, που μαζί έκαναν μεγάλες επιτυχίες..


 Τα εξωφυλλα όλων των δισκων του, στόλισε ο αείμνηστος Χιωτης χαράκτης και ζωγραφος, Νικος Γιαλουρης. Έχει στο ενεργητικό του, άλλα τόσα CDs σαν συνθέτης, (που έκανε μουσικές για άλλους τραγουδιστές), αλλά και καμμιά πενηνταριά ακόμη που συμμετέχει σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων. Ως τώρα έχει συνεργαστεί, με ολους σχεδόν τους μεγαλους Ελληνες στιχουργούς, συνθετες, και διακεκριμενους ερμηνευτες.


Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε συνολο, κι οι συναυλίες του πλέον ξεπερνουν τις 600! Τραγουδησε σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος, και σε χωρες του εξωτερικού, (Κυπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Αυστραλία.. ), με μεγαλη επιτυχια..

Κι όπως λεει κι ο ίδιος αστειευόμενος…..“Με την μουσικη του κατάφερε, να κάνει πραγματικοτητα το ποδοσφαιρικο του ονειρο, να παιξει στα μεγαλυτερα γηπεδα της χωρας.” Εχει γραψει και μουσικη για θεατρο, κινηματογραφο, σιριαλς, διαφημισεις, μουσικα σηματα σταθμων κ.α.

  Ειναι κτητορας στην αγια ΘΕΚΛΑ και οποτε μπορει παιρνει το λαουτο του και παιζει μεχρι το πρωι  βοηθαει  βεβαια σαν κτητορας στην......

 1 φωτο τον βλεπουμε να κουβαλα ενα καζανι με τον μητσο τον κουζουπη .

ΕΠΙΣΗΣ και ενα ωραιο βιντεακι που τραγουδα με τους υπολοιπους κτητορες τα ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

 Περισοτερες πληροφοριες  : ( www.pantelisthalassinos.gr )

Γιαννης Γουναρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...