3 Οκτ 2012

«Πως δημιούργησα 120 δις ευρώ για την Ελλάδα ... από το πουθενά»!!!


Tα «εργαστηριακά χρήματα του πειράματος» για την εξυπηρέτηση των δανείων της Ελλάδος 
- Σχολιάζοντας το βιβλίο του κ.Ρουμελιώτη, την Κόζα Νόστρα του Ευρώ, 
και τις πραγματικές συναλλαγές που κρύβονται πίσω από τον Πολ Τόμσεν 
και τις συναντήσεις του με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις

 Κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης αναστολής λειτουργίας των aegeanTimes, το 2010, είχα γράψει στο προσωπικό μου μπλοκ, adalis.gr, ένα άρθρο στο οποίο εξηγούσα ξεκάθαρα ότι η κρίση είναι τεχνητή και ότι η καθυστέρηση της διάσωσης της Ελλάδας, θα πάρει καιρό, μιας και οι ευρωπαίοι «σύμμαχοι» και οι Τράπεζες πρέπει επειγόντως να ετοιμαστούν μπροστά στο ενδεχόμενο μιας Ελληνικής χρεοκοπίας ! 

Να οχυρωθούν όπως είχα γράψει, σε ασφαλέστερα επίπεδα, κερδίζοντας χρόνο, με πολιτικά παιχνίδια εναντίον της Ελλάδας! Η τότε Κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε καν ασχολήθηκε με τα στοιχεία που είχα παραθέσει ως οικονομολόγος, πολύ απλά, διότι στο «παιχνίδι της καθυστέρησης» έπαιζε κι ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός με τον διορισμένο υπουργό των οικονομικών, που ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος του Σημίτη σε ζητήματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά δεν είχε εκλεγεί -τότε- από το λαό, όταν έγινε ... Τσάρος της Οικονομίας!

 Φυσικά δεν περίμενα να το επιβεβαιώσει κάποιος από τους εγχώριους οικονομολόγους , λάτρεις της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί γνώριζα πολύ καλά, ότι η πολιτική αυτή των Ευρωπαίων, προαπαιτεί την «σιωπή των Αμνών» του Οικονομικού επιμελητηρίου εδώ στην Ελλάδα! Περίμενα όμως, ότι μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο υποταγής της χώρας στην «κόζα νόστρα» των Βρυξελών και του Βερολίνου, ότι όλο και κάποιος από τους «παίκτες» θα μιλήσει!


 Ετσι, λίγες εβδομάδες πριν, συζητώντας στην «πιάτσα» των οικονομολόγων, κάποιοι με προϊδέασαν για επερχόμενες αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη! Χτες, κυκλοφόρησε το βιβλίο του στο οποίο απ ότι πληροφορήθηκα, διότι δεν το διάβασα ακόμη, υπάρχουν φοβερές αποκαλύψεις για την ανικανότητα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και των Οικονομικών της Υπουργών (κυρίως του Γιώργου Παπακωνσταντίνου). Το βιβλίο με τον τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ –

Πώς και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο», λέει κάποιες πικρές, αλήθειες. Αλήθειες όμως, που είχαν αναλυθεί από ελάχιστους οικονομολόγους, οι οποίοι λοιδορήθηκαν μέχρι ... εξαντλήσεως, από το σύστημα που κατέστρεψε τούτη εδώ τη χώρα! Σε ότι αφορά στο ΔΝΤ ο κ.Ρουμελιώτης αναφέρει ότι το Ταμείο ήξερε ότι η αποτυχία του Μνημονίου ήταν προδιαγεγραμμένη! Επίσης, η Τρόικα με τα μέτρα της κυρίως ήθελε να διασώσει τις τράπεζες και το κατάφερε με την 18μηνη καθυστέρηση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που έδωσε τη χρονική ευκαιρία στις τράπεζες να απαλλαγούν από ένα μεγάλο ποσοστό ελληνικών ομολόγων. 

Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα και ερωτώ: Στην Ελλάδα το Οικονομικό Eπιμελητήριο και οι Aκαδημαϊκοί Δάσκαλοι των Οικονομικών Πανεπιστημίων, περίμεναν τον κ.Ρουμελιώτη να γράψει το βιβλίο του για να καταλάβουν ότι η χώρα είχε παραδοθεί βορά στην «ευρωπαϊκή Κόζα Νόστρα»; Ένα θέμα όμως που προκύπτει μετά την έκδοση του βιβλίου Ρουμελιώτη, αφορά στο ίδιο το ΔΝΤ και την σχέση του με την Ευρωπαϊκή Ενωση! Τώρα που «παραδέχτηκαν» πλέον κι επίσημα ότι γνώριζαν ότι κανένα σχέδιο διάσωσης δεν πρόκειται να επιτύχει, μπορεί να μας απαντήσει άραγε ο κ.Ρουμελιώτης ή οποιοσδήποτε άλλος από το ΔΝΤ, γιατί αφού γνώριζαν το μέγεθος της αποτυχίας, εν τούτοις έδιναν εντολές στον Πολ Τόμσεν, να εφαρμόζει ακόμη πιο λανθασμένες πρακτικές;

 Η μήπως ο Πολ Τόμσεν δεν «υπακούει» στο ΔΝΤ αλλά σε άλλο «αφεντικό» που έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια, που ελέγχει ακόμη και το ΔΝΤ; Γιατί ενώ ήταν να αντικατασταθεί , εν τούτοις ο άσχετος Τόμσεν παρέμεινε στην Αθήνα, ζητώντας ακόμη πιο λανθασμένα μέτρα από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις; Προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι ο κ.Ρουμελιώτης, δεν εξέδωσε το βιβλίο αυτό για να πλουτίσει από τις πωλήσεις που θα κάνει! Αισθάνομαι ότι οι κυριότεροι λόγοι που έγραψε και εξέδωσε αυτό το βιβλίο είναι δύο: Πρώτον, για να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες που θα αποδοθούν σε όλους όσους έφεραν την χώρα στο σημείο αυτό. Από σήμερα ο κ. Ρουμελιώτης δικαιούται να λέει «εγώ σας τα’λεγα»! 

Kι αυτό είναι σημαντικό για τον ίδιο , μιας και γνωρίζει καλά, ότι στην Ελλάδα θα έρθει σύντομα η μέρα, όπου δεκάδες πρόσωπα θα αντικρίσουν το κελί του Κορυδαλλού. Πρόσωπα που δεν τα χωρά ο νους του μέσου Ελληνα! Δεύτερον, γιατί το βιβλίο αυτό, έχει την «άδεια» του ίδιου του ΔΝΤ. Αν δεν την είχε, ο κ.Ρουμελιώτης ουδέποτε θα τολμούσε να το εκδώσει! Κι έχει την «άδεια» ή την ευλογία του ΔΝΤ αν προτιμάτε, διότι τώρα που το Ταμείο εξετέλεσε στο ακέραιο την αποστολή που έλαβε, για εξαθλίωση του ιδιωτικού τομέα και ολόκληρης της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει τη χώρα! 

Από το 2010, φωνάζω κυριολεκτικά, ότι η Ε.Ε. δεν είχε ... έλλειμμα 30 δις ευρώ και ζήτησε την βοήθεια του ΔΝΤ! Δεν έχει το ΔΝΤ καλύτερη τεχνογνωσία από την ΕΕ, ώστε να το καλέσεις ακόμη κι ως σύμβουλο! Ενα ΔΝΤ, με απαρχαιωμένες πρακτικές και μεθόδους, με άτομα που ούτε για teller σε τράπεζα δεν επαρκούν!!! Δεν υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι αντί για 90 δις ευρώ, η Ευρώπη δεν μπορούσε να «δώσει» επιπλέον τα 30 που «έδωσε» το ΔΝΤ .

 Στα παράγωγα του ρήματος «δίνω», βάζω εισαγωγικά, διότι ούτε όλα τα «δώσανε», αλλά ούτε και πραγματικό χρήμα έριξαν στην αγορά! Το χρήμα ήταν απλά, πολλαπλασιαστές κάποιων ποσών που διαθέτουν επενδυτικές τράπεζες, τα οποία «μόχλευσε» κατά το δοκούν ο «ταμίας» της ΕΕ, και την κατάλληλη στιγμή τα παρουσίασε ως «πραγματικό χρήμα» ενώ στην ουσία είναι «αέρας κοπανιστός»! Η φύση της διαχείρισης του υποτιθέμενου κεφαλαίου των 120 δις ερώ που «δώσανε» ως δάνειο στην χώρα μας, είναι τόσο «αεριτζίδικη» που κανείς δεν τολμά να σκεφτεί ότι δεν θα αποπληρωθεί! Αυτός είναι κι ένας από τους κύριους λόγους που δεν δίνεται στην Ελλάδα η επιμήκυνση (αν και την έχουν τάξει επί ημερών Γ.Παπανδρέου) ! 

 Η σύνθεση των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για την περίπτωση της Ελλάδος είναι τέτοια, που αν δεν καλυφθούν εγκαίρως τα ποσά, στις ημερομηνίες που πρέπει, τότε όλη αυτή η φούσκα, θα τινάξει στον αέρα, ένα γιγάντιο σύστημα σε Ευρώπη και Αμερική! Ενώ στην Πορτογαλία, τα κεφάλαια που έχουν δωθεί είναι εντελώς διαφορετικής προέλευσης και σύνθεσης, γιατί εκεί υπήρχε η υψηλή επιστασία του Πορτογάλου βαρώνου (επιτρόπου τον ονομάζουν) Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο!!! 

Η επόμενη δόση καθώς και η επιμήκυνση, θα δοθεί στην Ελλάδα, μόλις ο «ταμίας» της Ε.Ε. , καλύψει τα κενά στις σωστές ημερομηνίες, και μπορεί να παίξει ξανά «αέρα» από αυτά, μιας και στην παρούσα φάση, δεν μπορούν να αποδεσμευτούν χρονικά, όλα μαζί! Και η επιμήκυνση, όταν και όποτε δωθεί, δεν θα είναι πάνω από τρία έτη, γιατί τα «πραγματικά κεφάλαια» είναι ισχνά και ανεμικά! Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω την αξία του βιβλίου του κ.Ρουμελιώτη, ειδικά στο σημείο που εμφανίζει τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ως «τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο» της Γηραιάς Ηπείρου! 

 Προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε ήδη η Δικαιοσύνη να έχει εξετάσει τον ρόλο τους! Ας με συγχωρήσει όμως ο κ.Ρουμελιώτης, αλλά αν πρόκειται για δύο «στόκους» όπως γράφει σήμερα κι ο Κώστας Χαρδαβέλλας στο newsbomb.gr, τότε σε όποιο δικαστήριο κι αν εμφανιστούν, θα τους απαλλάξουν λόγω βλακείας! Εκτός κι αν εκεί βρίσκεται όλο το ζήτημα! Να απαλλάξουμε ως ηλίθιους, ολάκερο το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα, κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Κλείνοντας - για σήμερα- το θέμα του Πολ Τόμσεν και της σύνθεσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για τις δανειοδοτήσεις της Ελλάδας, να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθω και πάλι, αμέσως μόλις βρουν τον τρόπο, να συνθέσουν τα 30 δις της δόσης, του «αέρα κοπανιστού» που θα λάβει η χώρα μας!

 Οι διπλές εκλογές, χάλασαν λίγο τις ημερομηνίες που θα μπορούσαν να εμφανίσουν το ποσό αυτό και περιμένουν τώρα μια νέα καραμπόλα για να εγκρίνουν την επόμενη δόση! Σκοπός δηλαδή είναι, στο όλο κόλπο, να μην μπει ούτε ένα ευρώ, πραγματικού χρήματος, αλλά να χρησιμοποιούνται τα «εργαστηριακά χρήματα του πειράματος» για την εξυπηρέτηση των δανείων της Ελλάδος! Θα αποδείξουμε σύντομα εδώ στους ΑεgeanTimes, πόσο αεριτζίδικη ήταν η σύνθεση αυτών των κεφαλαίων, που δεν μπορούν καν να τα τοποθετήσουν σε οτιδήποτε άλλο, παρά εκεί όπου μπορούν να σταθούν τόσο μεγάλα ποσά αέρα! Στις ΤΡάπεζες!

 Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε, ήδη ότι από όλα τα χρήματα που έχουμε λάβει με την μορφή δανείου, όλα πήγαν στην εξυπηρέτηση παλαιών δανείων και ούτε ένα ευρώ, δεν τοποθετήθηκε στην ανάπτυξη αυτής της χώρας! Και πως να τοποθετηθεί άλλωστε έστω ένα ευρώ, όταν αυτό δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο ως άυλη και υποθετική μονάδα, μέσα σε κάποια κομπιούτερ, που μπορεί να εμφανιστεί για λίγες εβδομάδες ή για λίγους μήνες; 

 Σε πέντε χρόνια από σήμερα, και πάντως πριν από το 2020, όλο και κάποιος θα βρεθεί να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Πως δημιούργησα 120 δις ευρώ για την Ελλάδα ... από το πουθενά»!!! Οι AegeanTimes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...