7 Οκτ 2012

Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν

 
Γιώργος Καισάριος
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Capital.gr σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, μόνο τον μήνα Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, από την αρχή της χρονιάς, έχουν φτάσει τα 6,87 δισ. ευρώ.
Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό το νούμερο, αν διαιρέσουμε αυτό το ποσό (των 6,78 δισ. ευρώ) με τους ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας (εννοώντας αυτούς που μπορούν να εργαστούν – περίπου 5 εκατ.), τότε ο κάθε Έλληνας πολίτης που ζει σε αυτή τη χώρα, δουλεύει δεν δουλεύει, μόνο για φέτος, χρωστά στο ελληνικό δημόσιο περίπου 1.375 ευρώ. Και αυτό είναι μόνο φέτος!!!
Μας λένε όμως ότι, οι συνολικές οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο είναι περίπου 48,9 δισ. ευρώ!!! Αν αυτό το διαιρέσουμε πάλι δια 5 εκατ. ενεργές ψυχές, τότε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, χρωστά κατά μέσο όρο 9.800 ευρώ!!!
Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα;
Σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα ανακάμψει ποτέ. Για ποιο λόγο; Διότι αυτά τα ποσά δεν θα εισπραχτούν ποτέ και η οφειλή αυτή θα εμποδίσει τους πολίτες αυτής της χώρας να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. ...

Οι Έλληνες πολίτες που χρωστούν στο δημόσιο, δεν θα μπορούν να δουλέψουν, να ξεκινήσουν μια καινούργια επιχείρηση, να πάρουν δάνειο, πιστωτική κάρτα ή ακόμα και να βγουν στον δρόμο, φοβούμενοι μην τους συλλάβει κανείς για χρέη προς το δημόσιο.
Εν ολίγοις, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αυτής της χώρας θα παραμείνει ανενεργό, διότι θα μείνει αποκλεισμένο από την οικονομική δραστηριότητα αυτής της χώρας, στο όνομα του ότι χρωστά λεφτά στο δημόσιο.
Ας είμαστε λίγο σοβαροί τώρα. Είναι δυνατόν με καταθέσεις 170 δισ. ευρώ, εκ των οποίον όλα ανήκουν σε ελληνικά φυσικά και νομικά πρόσωπα, να μας λένε ότι χρωστούν οι πολίτες αυτής της χώρας σχεδόν 50 δισ. ευρώ στο κράτος;
Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι όφειλες, όταν το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών χρωστά εισφορές και δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια και τους αντικειμενικούς φόρους που βάζουν; Δηλαδή επειδή κάποιος λέει ότι του χρωστάς, πράγματι του τα χρωστάς; Μόνο και μόνο επειδή αυτός που το είπε είναι το κράτος;
Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αγαπητέ αναγνώστη, καταθέσεις που δεν υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ διατηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στις εγχώριες τράπεζες.
Πιο συγκεκριμένα, έως τις 30 Ιουνίου οι καταθέσεις του 81,5% των Ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, ενώ μόνο το 11,3% των καταθετών διέθετε στους λογαριασμούς του μεταξύ 2.001 και 10.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, 93% των φυσικών προσώπων στη χώρα μας δεν έχουν περισσότερα από 10.000 ευρώ στον λογαριασμό τους.
Μάλιστα, μόνο το 0,4% των αποταμιευτών διαθέτει ποσά που υπερβαίνουν τα 100.001 ευρώ, ενώ το 0,9% έχει στους λογαριασμούς του καταθέσεις μεταξύ των 50.001 και των 100.000 ευρώ. Στο σύνολο, αυτοί που διαθέτουν μεταξύ 10.001 και 50.000 σε καταθέσεις είναι μόλις το 5,9% των καταθετών.
Τώρα αν αυτά τα νούμερα είναι σωστά, πως είναι δυνατόν το 81,5% των καταθετών που έχουν έως 2.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους, να μας λέει το κράτος ότι, μόνο φέτος, η μέση οφειλή που έχει ο μέσος ενεργός πολίτης προς το κράτος είναι 1375 ευρώ; Επαναλαμβάνω, μόνο για φέτος!
Παράλληλα δε, ενώ ο μέσος καταθέτης έχει έως 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο χρωστά περίπου 9.800 ευρώ σε φόρους στο κράτος;
Έχει κανένα νόημα αυτό; Διότι αν έχει, καλή τύχη στην Ελληνική γραφειοκρατία να τα εισπράξει.
 http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...