25 Μαΐ 2013

5ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών στην Τήνο

DSC_1424_resize

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Από τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

5o ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ.

Ολοκληρώθηκαν στις 19.05.2013, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων οι εργασίες του 5ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Τήνο και στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου, με την συνεργασία του Δήμου Τήνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Γυναίκα και Τέχνη». Στο συνέδριο αποφασίστηκε το όνομα της υπό σύσταση Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων «Oι κόρες των Κυκλάδων» με σύμβολο αγγείο τηγανόσχημο της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου.

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. ΦΛΩΡΑ ΡΟΥΤΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
 Όπου οι σπείρες του απείρου ενώνονται. Έναν ήλιο, των Κυκλάδων, στη μέση και τη θάλασσα με τα ψάρια της που μας ενώνει.
Από τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ συμμετείχαν η αντιπρόεδρος κ. Μποφιλίου Ζαφείρα (ομιλήτρια στο θέμα του συνεδρίου) και το μέλος κ. Ρούτση Φλώρα (κεντρική ομιλήτρια για την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών).

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ κ. Ζ. ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
  Ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές του συνεδρίου (Σύλλογο Γυναικών Τήνου, Δήμο Τήνου και περιφέρεια Ν. Αιγαίου) για την άριστη φιλοξενία και για την ευκαιρία που δόθηκε για άλλη μία φορά στις γυναίκες των Κυκλάδων να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συζητήσουν θέματα που μας αφορούν όλες. Επίσης ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε όλες μας τις ιδιαίτερες ομορφιές, την τέχνη, τον πολιτισμό, τα χωριά και την γαστρονομία της Τήνου.
Ανανεώνουμε λοιπόν όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο το ραντεβού μας για του χρόνου σε ένα άλλο όμορφο Κυκλαδονήσι την ΑΝΔΡΟ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλες μας.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ι. ΓΑΛΑΝΟΥ Μ.ΤΣΑΓΙΡΗ Μ
O ΔΗΜΑΡΧΟς ΤΗΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΚΡΟΝΤΗΡΑς


Παραθέτουμε τμήμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου στην έναρξη του συνεδρίου: «Το νησί της Τήνου φιλοξενεί φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το 5ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών με θέμα «Γυναίκα και Τέχνη». Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Σύλλογος Γυναικών Τήνου, κατάφερε, ακόμα και εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, οργανώνοντας άψογα το φετινό Συνέδριο στο νησί μας. 

Καλωσορίζουμε στην Τήνο τη «γυναικεία φωνή και δύναμη» του Κυκλαδικού συμπλέγματος στη γενέτειρα των σημαντικότερων νεοελλήνων καλλιτεχνών, στο «χειροποίητο νησί», σμιλευμένο και κοσμημένο από άκρη σε άκρη, για ένα τριήμερο γεμάτο από κυκλαδική και τηνιακή τέχνη. Καλωσορίζουμε τους ιδιαίτερα ενεργητικούς και δραστήριους Συλλόγους που εκπροσωπούν επάξια το γυναικείο φύλλο σε κάθε πτυχή της κυκλαδίτικης κοινωνίας.

 Προσφέρουν απλόχερα και με βαθύ το αίσθημα της εθελοντικής προσφοράς στο συνάνθρωπο, στην κοινωνία και στον τόπο μας. Ακόμη, συμβάλλουν με τις πρωτότυπες και φρέσκιες ιδέες τους, τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους στη διατήρηση της παράδοσης, στην πολιτιστική άνθιση, στην ανάπτυξη των νησιών μας.

 Ο Δήμος Τήνου στηρίζει την διοργάνωση του συνεδρίου που προάγει και προβάλλει την γυναικεία πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον πολιτισμό του νησιού.  

Φιλοσοφία μας άλλωστε η προώθηση κάθε πρωτοβουλίας της γυναίκας μητέρας, εργαζόμενης, συζύγου – συντρόφου, ενεργής στα κοινά και στην κοινωνική ζωή του τόπου μας,  δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες δράσης της με την λειτουργία υποστηρικτικών κοινωνικών δομών και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και επιμόρφωσης. Συγχαίρουμε τον ιδιαίτερα δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Τήνου για την πρωτοβουλία, τους συμμετέχοντες, αλλά και όλους τους εθελοντές που στήριξαν ηθικά και οικονομικά την διοργάνωση».
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...