18 Μαΐ 2013

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΒΙΓΛΗ

 Φωτο  Κατερίνα Τριανταφύλου 2013

Γράφει ο Γιάννης Γούναρης

Στο Β.Δ τμήμα του νησιού κοντά στον όρμο Καραβά και πάνω σε ένα βράχο γυμνό από βλάστηση μιας και ο αέρας δεν αφήνει τίποτε όρθιο είναι κτισμένος ο Αη Γιώργης ο Βιγλήςhttp://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%B3%CE%BB%CE%B1 το όνομα του το πήρε σίγουρα από την θέση που είναι χτισμένος .

 Είναι γύρω στα 100 μέτρα υψόμετρο περίπου από την θάλασσα και δεσπόζει πάνω σε ένα κάβο .

Η θέα είναι απίστευτα μαγευτική μιας και τίποτα  δέν εμποδίζει το μάτι να περιπλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου .

Δέν ξέρουμε πότε έχει κτισθεί αλλά σύμφωνα με τους παλιούς είναι τουλάχιστον 300 χρονών . Πριν από 40 χρόνια είχε δεχθεί επισκευαστικές εργασίες , αντικαταστάθηκε η σκεπή που ήταν φτιαγμένη από πλάκες και στηριζόταν πάνω σε χοντρά δοκάρια με πλάκα από τσιμέντο .

 Έπειτα από λίγα χρόνια κατασκευάστηκε και μια στέρνα στο βόρειο τοίχο της εκκλησίας Η απόσταση από την Χώρα είναι μεγάλη αλλά και όποιος θέλει να φτάσει μέχρι εκεί πρέπει να το σκεφτεί καλά .

 Φωτο Κατερίνα Τριανταφύλου 2013

Πάντως τώρα ο αυτοκινητόδρομος πηγαίνει μέχρι την Συκαμιά και από εκεί βαδίζοντας Ν.Δ γύρω στα 25 -- 30 λεπτά από το μονοπάτι θα είναι εκεί .

Η εκκλησία λειτουργείτε πανηγυρίζοντας την πέμπτη της διακαινεσίμου και αρκετοί είναι οι κτήτορες και φίλοι που θα επισκεφθούν το εκκλησάκι , οι κτήτορες το φροντίζουν με ευλάβεια και κάνουν ότι μπορούν για να φύγουν ευχαριστημένοι οι πιστοί που τιμούν τον άγιο στην χάρη του
Πηγή : 

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Αντικατεστησαν την ωραιοτατη παραδοσιακη στεγη απο δοκαρια και πλακες ,με τσιμεντο!!!Αυτα κανουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...