16 Μαΐ 2013

“Ντου” ασφαλιτών στις εξετάσεις ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ


“Ντου” ασφαλιτών στις εξετάσεις ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ. Η εισβολή της αστυνομίας έγινε κατόπιν συννενόησης με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, που όχι μόνο ήταν ενήμερος για την παρουσία αστυνομικών στις εξετάσεις, αλλά φέρεται να είναι αυτός που πήρε την απόφαση για την εισβολή ασφαλιτών στο χώρο.

Απίθανες σκηνές εκτυλίχθηκαν λοιπόν χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο, χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας, όταν κατά τη διάρκεια τους εισέβαλλαν στο χώρο άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αλλοδαπών, διέκοψαν τη διαδικασία και πραγματοποίησαν ελέγχους στα νομιμοποιητικά έγγραφα των μαθητών και στο ποινικό τους μητρώο.

Στην αίθουσα επικράτησε πανικός με μετανάστες να προσπαθούν να βρουν τα έγγραφα τους, καθηγητές να αντιδρούν χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν και τελικά τρεις μαθητές να συλλαμβάνονται από τους άνδρες της ασφάλειας.

Οι καθηγητές που επιτηρούσαν τις εξετάσεις κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο των ιδίων, όσο και των μαθητών τους, και δηλώνουν πως πρόκειται για το τέλος του σχολείου ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ. “Δεν υπάρχει μετανάστης που θα πατήσει ξανά το πόδι του στο ΑΠΘ” δηλώνουν οι καθηγητές, “καθώς ο φόβος πλέον είναι δεδομένος και το σχολείο μετατράπηκε σε παγίδα για τους μαθητές μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr η εισβολή της αστυνομίας έγινε κατόπιν συννενόησης με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, που όχι μόνο ήταν ενήμερος για την παρουσία αστυνομικών στις εξετάσεις, αλλά φέρεται να είναι αυτός που πήρε την απόφαση για την εισβολή ασφαλιτών στο χώρο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στην πρυτανεία του ΑΠΘ έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες διάφορα απειλητικά δημοσιεύματα από έντυπα προσκήμενα στην Χρυσή Αυγή,τα οποία έκαναν λόγο για “εξετάσεις ελληνικής γλώσσας παράνομων μεταναστών”, ενώ έφταναν στο σημείο να προαναγγείλουν επέμβαση των ίδιων, προκειμένου να ελεγχθούν τα χαρτιά των μαθητών.

Υπό την πίεση της Χρυσής Αυγής λοιπόν, πρύτανης και ΕΛΑΣ αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τους φασίστες και όχι να προστατέψουν τους μετανάστες και την ακαδημαική διαδικασία.

Πραγματοποίησαν τον έλεγχο με κάθε επισημότητα και για πρώτη φορά από το 1970 που λειτουργεί το σχολείο ελληνικής γλώσσας, οι εξετάσεις έγιναν με γνώμονα την “καθαρότητα” των συμμετεχόντων.

αντιγραφή απο alterthess
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...