27 Μαΐ 2013

Χτίζουν ανενόχλητοι στον αρχαιολογικό χώρο της Ρήνειας...Video


Την Ελλάδα της παρανομίας, της διαφθοράς, του ανύπαρκτου ελέγχου κατέγραψε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ALPHA στη Ρήνεια, το νησί δίπλα στην Δήλο, ίδιας αρχαιολογικής αξίας με το ιερό νησί. Σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι ένας αρχαιολογικός χώρος μη επισκέψιμος, για κάποιους Μυκονιάτες όμως είναι το ιδιωτικό τους νησί με τις παραθεριστικές τους κατοικίες.

 Ο ALPHA όχι μόνο επισκέφτηκε το νησί, αλλά διανυκτέρευσε σε αυτό καταγράφοντας εικόνες που σοκάρουν. Περισσότερα από 60 παράνομα σπίτια με παράνομες επεκτάσεις παλαιών κελιών έχουν χτιστή πάνω στον αρχαιολογικό χώρο.

Η κάμερα του ALPHA κατέγραψε σπίτια με ηλιακούς θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκές μονάδες, εκσκαφείς και άλλα σκαπτικά μηχανήματα στις αυλές των σπιτιών, έτοιμα να πιάσουν δουλειά, αφού δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει.

 Η Δήλος και η Ρήνεια είναι σύμφωνα με τον νομοθέτη το σημαντικότερο πανελλήνιο λατρευτικό και εμπορικό κέντρο της αρχαιότητας. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται στα δύο νησιά η δόμηση και ειδικά για την Ρήνεια απαγορεύεται και η επίσκεψη, καθώς είναι γεμάτο με αρχαιολογικά ευρήματα.

 Ωστόσο, σε απόσταση αναπνοής από το ιερό του Ηρακλή ξεπροβάλουν σπίτια και σε ένα απ’ αυτά διακρίνεται ακόμα και κτιστή ψησταριά για μπάρμπεκιου. Μεταξύ των επισκεπτών μάλιστα είναι και τοπικοί άρχοντες της Μυκόνου και διευθυντές υπηρεσιών που έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου στο νησί.

Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο αρχαιολογικός πλούτος του νησιού είναι εκτεθειμένος όχι μόνο στο χρόνο, άλλα και στους τουρίστες, που ανεξέλεγκτα μπορούν να κλέψουν ό,τι θέλουν. Ακόμη, όπως αποκαλύπτει ο ALPHA, κάποιοι οργανώνουν ακόμα και κρουαζιέρες με παροχές διαμονής και διασκέδασης με μπάρμπεκιου πάνω στη Ρήνεια και δεν διστάζουν να τις διαφημίζουν και στο διαδίκτυο.

Δείτε εδώ το Video από το Δελτίο του Alfa:
Πηγή : http://mykonoszoo.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...