18 Μαΐ 2013

Σπιτικό Παγωτό Κρέμα

 

Αυτή την εβδομάδα έψαχνα μανιωδώς τα δεκάδες (χωρίς υπερβολές) περιοδικά του Παρλιάρου για να  βρω μια συνταγή για παγωτό χωρίς αυγά.

Μετά από πολύ ψάξιμο και μεγάλη υπομονή η συνταγή βρέθηκε, έγινε κι έτσι σκέφτηκα να την προτείνω και σε εσάς. Είναι ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο και προφανώς καλύτερο από τα έτοιμα. Αρκεί βέβαια να μας πετύχει γιατί τα χειροποίητα παγωτά τείνουν να κρυσταλλιάζουν.  Πάμε να δούμε όμως τι θα χρειαστούμε.

Υλικά :
200 γρ. γάλα (1,5% λιπαρά)
300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία :

Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν έχουμε παγωτομηχανή (είμαι από τις τυχερές που έχει και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα) τη χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της ρίχνοντας απλά το μείγμα μέσα. 

Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μεταλλικό και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Αφού παγώσει βγάζουμε ανά μισή ώρα το μείγμα από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.  Ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή για τουλάχιστον 5 φορές.

Tip1 : Για τους έχοντες παγωτομηχανή, λιώστε μισή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βάλτε τη σε μια σύριγγα έτσι ώστε να τη χύνετε σταδιακά στο μείγμα και το παγωτό σας να γίνει τύπου στρατσιατέλα.

Tip2 : Αυτό ο τρικ το «έκλεψα» από την ξαδέλφη μου.  Μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα (όταν πλέον θα είναι στέρεο και έτοιμο προς σερβίρισμα) και να κάνετε μια βάση από λιωμένα  μπισκότα (όπως στο τσισκέικ). Θα το τοποθετήσετε στην κατάψυξη να παγώσει και η βάση και μετά θα αναποδογυρίσετε σε μια πιατέλα και θα σερβίρετε.
Καλά μαγειρέματα!
Πηγή : http://12tetragonika.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...