23 Ιουλ 2016

Απροστάτευτοι οι αλιείς της Τήνου λόγω της προβληματικής κατάστασης του λιμανιού του νησιού

Η ακαταλληλότητα της υποδομής του λιμανιού της Τήνου και τα προβλήματα που δημιουργούνται και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αλιείς του νησιού, αναφέρονται σε επιστολή τους την οποία απέστειλαν προς το αρμόδιο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου.
Το Σωματείο Αλιέων Τήνου «ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ», καλούν το Λιμενικό Ταμείο να επιδείξει «ευαισθητοποίηση» και να αναλάβει πρωτοβουλία προς αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν εξ αφορμής της δυσχέρειας παροχής προστασίας των περιουσιών τους στο λιμάνι της Τήνου, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου οι έντονοι νοτιάδες το κάνουν «απροσπέλαστο».
Ετησίως μετρούν απώλειες σε σκάφη και επαγγελματικά εξαρτήματα, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, γεγονός που επιβάλλει την μέριμνα εκ μέρους του αρμοδίου θεσμικού οργάνου για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων στο λιμάνι, προκειμένου να διασφαλιστούν οι περιουσίες τους και να τύχουν της ανάλογης προστασίας.
Την στιγμή που το πρόβλημα είναι υπαρκτό, ενώ ζητείται από τους αλιείς να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Λιμενικού Ταμείου, οι επαγγελματίες της θάλασσας, επιδεικνύουν διάθεση συνεργασίας, αιτούμενοι από κοινού συζήτησης των θεμάτων που προκύπτουν, με ζητούμενο την θετική έκβαση της υπόθεσης.
Η επιστολή των αλιέων
«Κύριοι,
Μας έχει ζητηθεί, κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ σας, να καταβάλουν τα μέλη μας κάθε χρόνο συγκεκριμένα ποσά έκαστος, ως ορίζεται από την ΚΥΑ 8122.1./29/16.07.2014. Δεν είμαστε αντίθετοι με την καταβολή αυτού του ποσού, παρόλο που για κάποιους από εμάς μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Τη θεωρούμε δίκαιη, καθότι συνδεόμαστε άμεσα με το Λιμενικό Ταμείο Τήνου και είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε εμπρόθεσμα αυτά τα χρήματα, για λόγους νομιμότητας και ευπρέπειας.
Από τη στιγμή που δεσμευόμαστε να φέρουμε εις πέρας αυτή την υποχρέωση απέναντί σας, θα επιθυμούσαμε να σας αναφέρουμε μία παράκληση του Σωματείου μας και θα μας ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο εάν δινόταν η αντίστοιχη προσοχή από εσάς σε αυτό μας το αίτημα.
Στο νησί μας ο χειμώνας είναι δύσκολος και το λιμάνι της Τήνου δεν είναι άρτια εξοπλισμένο για να αντιμετωπιστούν ημέρες όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ισχυρά έως ακραία. Είναι γνωστό σε όλους ότι μόλις αυξηθεί η ένταση των νοτίων ανέμων το χειμώνα, το λιμάνι μας γίνεται απροσπέλαστο σε όλους και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφούν οι βάρκες και τα δίχτυα μας, τα οποία είναι αγκυροβολημένα σε αυτό.
Κάθε χρόνο μετράμε απώλειες, καθότι μετά από κάθε επιδρομή του Νοτιά και γενικά των δύσκολων καιρικών φαινομένων, θα πρέπει να επισκευάζουμε τις βάρκες μας, να αγοράζουμε εξαρτήματα που έχουν φθαρεί, να επιδιορθώνουμε τα δίχτυα μας, χάνοντας έτσι εργατοώρες, οι οποίες θα μας απέφεραν τα προς το ζην.
Όλα τα παραπάνω μπορούν να διορθωθούν με τη δική σας πρωτοβουλία και ευαισθητοποίηση.
Για το λόγο αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ από εσάς να μεριμνήσετε έτσι ώστε να γίνουν τα κατάλληλα έργα στο λιμάνι της Τήνου, όσα και όποια εσείς θεωρείτε αναγκαία, ώστε να προστατεύεται η περιουσία μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι ένα έργο που θα μας δώσει σιγουριά, ένα έργο ζωτικής σημασίας για όλους μας, ένα έργο που θα δώσει πνοή στο επάγγελμά μας, ένα έργο που θα διασφαλίσει την κάθε μέρα καθενός από εμάς.

Το Σωματείο μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε οιοδήποτε θέμα προκύψει. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας αφήσετε απροστάτευτους και θα μπορέσουμε να βασιστούμε σε εσάς, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και να συνεργαστούμε σε αυτή την υπόθεση, η θετική έκβαση της οποίας θα αποφέρει αποτελέσματα εποικοδομητικά για όλους μας.
Αναμένουμε απάντησή σας και έγγραφη δέσμευσή σας ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας αυτό, έτσι ώστε να προβούμε και εμείς στην καταβολή των εισφορών μας.
Με τιμή και εκτίμηση,
Σωματείο Αλιέων Τήνου «ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ»
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...