25 Ιουλ 2016

O mister «Paths of Greece» μας προτείνει ανακαλύψτε τον εκπληκτικό κόσμο των μονοπατιών.

Τα μονοπάτια σε ταξιδεύουν  Όμως για να προσεγγίσουμε  τα μέρη αυτά,  έπρεπε αναγκαστικά να περπατήσουμε πολύ. Ποτέ όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε κανένα μέλος της οικογένειας. Αντίθετα, ήταν περισσότερο μια προσωπική πρόκληση που καλούνταν να ξεπεράσουν όλοι μαζί. ‘Είναι μια παιδική αρρώστια που δεν πέρασε ποτέ’, λέει ο Φοίβος όταν αναφέρεται στην πεζοπορία. 
Η ομάδα του «Paths of Greece» επιμελήθηκε την σήμανση των μονοπατιών της Σερίφου και έχει συνεισφέρει στην προσέλκυση περιπατητών που αγαπούν την πεζοπορία να επισκευθούν το νησί μας και να απολαυσουν τα πανέμορφα μονοπάτια του
 
Τα καλοκαίρια του τα περνούσε στα Κύθηρα, τα οποία και λατρεύει. Πανέμορφα ελληνικά χωριά, άγρια φυσική ομορφιά, με καταρράκτες και πεντακάθαρες παραλίες. Ώσπου  μία χρονιά συνειδητοποίησε ότι το νησί έχει αλλάξει και πολλά νέα κτίρια αλλοίωναν τις όμορφες παιδικές του αναμνήσεις.

Ορμώμενος από την αγάπη του για την πεζοπορία αποφάσισε μια μέρα, να περπατήσει τις διαδρομές των Κυθήρων. Εκεί ανακάλυψε τον εκπληκτικό κόσμο των μονοπατιών.
Τα περπατήματα αυτά ήταν αποκαλυπτικά! Αγάπησα εκ νέου το νησί, συνειδητοποιώντας πως οι πραγματικοί του θησαυροί είναι κρυμμένοι καλά και πως μόνο μέσω της πεζοπορίας μπορεί κανείς να τους ανακαλύψει. Οι διαδρομές αυτές όμως, που κατά κύριο λόγο ήταν οι παλιές μουλαρόστρατες του νησιού, ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό και «πνιγμένες» από βλάστηση. Έτσι, μου ήρθε η σκέψη να τις αναδείξουμε, με σκοπό να μπορέσουν, κι άλλοι επισκέπτες του νησιού, να τις γνωρίσουν σε βάθος και να νοιώσουν αυτά που ένιωσα κι εγώ καθώς ανακάλυπτα τον τόπο αυτόν βήμα βήμα. Τότε αντιλήφθηκα πως αυτό που κάναμε στα Κύθηρα μπορεί να βοηθήσει και άλλα μέρη. Αφότου φτιάξαμε μονοπάτια στα Κύθηρα, επικοινώνησαν με μας Δήμοι από όλη την Ελλάδα για αντίστοιχες ενέργειες και μέσα από αυτό γεννήθηκαν τα «Μονοπάτια της Ελλάδας» ή «Paths of Greece», ονομασία που τελικά επικράτησε.
«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πεζοπορικές υποδομές υψηλών προδιαγραφών, τις οποίες προβάλλουμε στο πεζοπορικό κοινό της Ελλάδας και κυρίως του εξωτερικού. Όταν λέμε υποδομές, εννοούμε ως επί το πλείστον παλιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι πριν τη γενίκευση της χρήσης του αυτοκινήτου»
 
‘Θα ήθελα η Ελλάδα να θεωρείται παγκοσμίως ως ένας από τους 10 κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς! Τη δυνατότητα την έχει. Είναι στο χέρι όλων μας όμως να το καταφέρουμε’. 

 Σε αυτόν τον σκοπό έχει επικεντρωθεί ο ίδιος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της φύσης του επαγγέλματός του. Η δουλειά του απαιτεί να ταξιδεύει συνέχεια, πληρώνοντας το τίμημα στην προσωπική του ζωή. Κάνει θυσίες και βάζει ως προτεραιότητα την ηθική ανταμοιβή και όχι τις μικρές χρηματικές απολαβές που λαμβάνει, μέσα από την διάνοιξη και τη σηματοδότηση των μονοπατιών σε όλη την Ελλάδα.
«Εκτιμούμε πως τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των Ελλήνων που θα αναζητούν πεζοπορίες»
ΦΟΙΒΟΣ ΤΣΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ
Τα μονοπάτια της Ελλάδας, εκτός από μία ευκαιρία για την χώρα μας να διευρύνει την τουριστική της περίοδο και να αναδείξει ένα ακόμα δυνατό χαρτί για την οικονομία, τον περιπατητικό τουρισμό, ήταν και ο λόγος που ο Φοίβος έμαθε ένα σημαντικό μάθημα ζωής που κρύβει μέσα του την ουσία της δουλειάς που κάνει. Για τον Φοίβο, τα μονοπάτια είναι ένας τρόπος για να συνδέονται διαφορετικοί κόσμοι και άνθρωποι.
Παλιότερα τα μονοπάτια συνέδεαν τόπους. Ο κόσμος τα χρησιμοποιούσε για να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του. Σήμερα τα μονοπάτια τα χρησιμοποιούμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας αλλά αυτό που μετράει είναι το πόσο πλούσια θα είναι η διαδρομή μέχρι τον προορισμό. 

Σαν την Ιθάκη του Καβάφη, η πεζοπορία μου έδειξε πως στη ζωή πρέπει να θέτουμε στόχους, αλλά αυτό που μετράει πραγματικά είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Το ταξίδι είναι αυτό που ζούμε κάθε μέρα και πρέπει να φροντίζουμε να απολαμβάνουμε κάθε του στιγμή’.

Γιατί όμως ο Φοίβος Τσαραβόπουλος είναι Famous For A Reason;

‘Πριν από κάποιο καιρό έμαθα πως ένα νέο παιδί άρχισε να ασχολείται με το περπάτημα γιατί έμαθε για τη δουλειά μας και εμπνεύστηκε. Αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορώ να λάβω. Στο «Paths of Greece» αγαπάμε τη δουλειά μας, πιστεύουμε στο όραμα που έχουμε και πάνω από όλα προσπαθούμε σκληρά ώστε ό,τι κάνουμε να έχει την ανώτερη δυνατή ποιότητα. Είμαστε ανοιχτοί για κάθε είδους συνέργειας και κοιτάμε αυτό που κάνουμε να ωφελήσει πρώτα το σύνολο και μετά εμάς’.

Πηγή:famousforareason.gr Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...