15 Ιουλ 2016

«Νοσεί» η... Υγεία σε όλη τη χώρα

Στην εντατική παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που απειλούν ακόμη και τη ζωή ασθενών.
Μετά τα ρεπορτάζ για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, μια εικόνα ντροπής είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Στο Δήμο Ιστιαίας στην Εύβοια κι εν μέσω τουριστικής σεζόν ασθενής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας πάνω σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Το αλαλούμ ενισχύθηκε καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στη δήμαρχο Ιστιαίας Λίνα Ευσταθίου. Ωστόσο, όπως προκύπτει, η δημοτική αρχή της περιοχής όταν παρέλαβε βρήκε δύο ασθενοφόρα πλήρως διαλυμένα και τα παραχώρησε στο ΕΚΑΒ, το οποίο τα ανακαίνισε και τα παρέδωσε πλήρως εξοπλισμένα.

ΕΡΕΙΠΙΑ

Το ένα ήταν δημοτικό ασθενοφόρο που σάπιζε στο Δήμο Αιδηψού, αφού δεν μπορούσε να κινηθεί νόμιμα, ενώ το άλλο ήταν ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας που αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω ελλείψεως καυσίμων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιβαρύνονται τα έξοδα της διακομιδής τους σε νοσοκομείο.

Το πρώτο ως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρησιμοποιείται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες. Το δεύτερο οδηγήθηκε στις υποδομές του ΕΚΑΒ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επέστρεψε στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας τις επόμενες ημέρες. Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο τα ασθενοφόρα δόθηκαν προς χρήση και όχι η κυριότητα στο ΕΚΑΒ, ωστόσο, χθες έγιναν δύο περιστατικά ταυτόχρονα κι έτσι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα ασθενοφόρου. Η ευθύνη βαραίνει το υπ. Υγείας που έχει αφήσει μια τουριστική περιοχή με 25.000 ανθρώπους το καλοκαίρι χωρίς ασθενοφόρα και μόνο χάρη στην προσπάθεια του δήμου και τη συνεργασία με το ΕΚΑΒ σώζονται ζωές.

Συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας προγραμματίζει σήμερα στις 13.30, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός', ενώ θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από άλλα νοσοκομεία.
Πηγή: imerisia.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...