31 Ιουλ 2016

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους από τη φωτιά στην Εύβοια

O καπνός από την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια είχε καλύψει το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και τον αττικό ουρανό (Φωτογραφία: Eurokinissi)
Υπό έλεγχο έχει τεθεί το πρωί της Κυριακής η μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, με την Πυροσβεστική να συνεχίζει τη μάχη για να σβήσουν όλα τα μέτωπα -επικεντρωνόμενη κυρίως στην περιοχή Κατούνια..
Το φως της ημέρας αποκάλυψε την έκταση της καταστροφής, με χιλιάδες στρέμματα δάσους να έχουν απανθρακωθεί. Παράλληλα, υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα ενώ σε ύφεση ή υπό μερικό έλεγχο βρίσκονταν πυρκαγιές σε Κέα και Κρήτη.

Στην Εύβοια, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και η μάχη συνεχίζεται για να σβήσουν τα τελευταία μέτωπα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Το πύρινο μετωπο ξεπέρασε τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην περιοχή Κατούνια, περίπου δύο με τρία χιλιόμετρα από τη Λίμνη, που είναι και η τελευταία εστία.
Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.
Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες εδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός Β. Αποστόλου, που είχε φτάσει με κυβερνητικό κλιμάκιο το πρωί στην περιοχή της Λίμνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 6 μηχανήματα, 7 υδροφόρες και τρία αεροσκάφη. Παράλληλα, υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΠαγγαίοΌρος στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από αρμουδίους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σημείο βρίσκονται 12 άντρες του πεζικού της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα για περιφρούρηση. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση.

Το πρωί της Κυριακής επίσης είχε τεθεί υπό έλεγχο φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Φωτημάρι στην Κέα.

Στην Κρήτη, το πρωί βρίσκονταν επιπλέον σε ύφεση ή υπό έλεγχο πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή Πόμπια Φαιστού στο Ηράκλειο, Σαχτούρια του Ρεθύμνου και στην περιοχή Θέρισσο Χανίων.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή : 

to synoro blog

1 σχόλια:


  1. Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: inforamzanloan@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...