26 Ιουλ 2016

"Ζητούμε άμεση και αποτελεσματική λύση για τη Μήλο"

Eπιστολή προς την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ με θέμα την Άμεση αντιμετώπιση λειτουργιών του ΟΑΕΔ στη Μήλο απέστειλε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.
“Αγαπητή Διοικήτρια,
όπως γνωρίζεις εδώ και ένα χρόνο λόγω του υποβιβασμού του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Μήλου Κυκλάδων σε Γραφείο Κοινωνικής ασφάλισης, σταμάτησαν να λειτουργούν στο νησί και οι όποιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που μέχρι τότε διενεργούντο μέσω υπαλλήλου του ΙΚΑ.
Η ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί μέσω καθορισμού ανταποκριτή του ΟΑΕΔ από ένα υπάλληλο του Δήμου, όπως γίνεται σε πολλά νησιά της χώρας, με πιο κοντινά παραδείγματα της Σίφνου, Κιμώλου, κλπ.
Δυστυχώς η στάση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, για λόγους μικροπολιτικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, εμπόδισε με κάθε τρόπο την επίλυση του προβλήματος μέσω ορισμού ανταποκριτή από το υπαλληλικό δυναμικό του δήμου, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι και οι άνεργοι, να υποχρεούνται να μετακινούνται στον ΟΑΕΔ Σαντορίνης, με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία, χρόνο και χρήμα.
Γνωρίζω ότι η διοίκηση του ΟΑΕΔ έκανε μεγάλες προσπάθειες για να βρεθεί λύση, όπως επίσης ότι τον Οκτώβριο του 2015 και για μία βδομάδα κλιμάκιο υπαλλήλων του Οργανισμού από την Αθήνα μετακινήθηκε στη Μήλο και αντιμετώπισε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που δεν είχαν προλάβει να μετακινηθούν στη Σαντορίνη.
Επειδή πάλι πλησιάζει η περίοδος όπου στο τέλος της σεζόν θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη καταγραφής των ανέργων μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας τους, για να μην έχουμε πάλι το φαινόμενο της αβάσταχτης ταλαιπωρίας αυτών των ανθρώπων, ζητώ από εσάς ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Καθότι σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Αύγουστο, δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω καθυστερήσεων. Η Μήλος απαιτεί την άμεση, αποτελεσματική και διαρκή λύση του προβλήματος”
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...