21 Ιουλ 2016

Ο Έπαρχος Π.Ε. Μήλου σχετικά με τον Διαγωνισμό άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών

Από τη θέση του Επάρχου Μήλου, με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές και έχοντας κατά νου τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου (Κίμωλος, Μήλος, Σίφνος & Σέριφος), αλλά και τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προβώ σε κάποιες επισημάνσεις:
α) Το πλοίο που θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι το βέλτιστο, στους τομείς της ταχύτητας, της άνεσης, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των επιβατών, δεδομένου, ότι τα πλοία που είχαν επιλεγεί τα προηγούμενα χρόνια, μάλλον οριακά, πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις, σε αυτούς τους τομείς, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
β) Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή και σε ένα θέμα που είχαμε θίξει σε προηγούμενο έγγραφο μας, αυτό της τιμής του εισιτηρίου. Την περίοδο του χειμώνα τα νησιά μας εξυπηρετούνται από ένα και μόνο πλοίο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η αρχή του ανταγωνισμού και το κόστος να είναι δυσανάλογο προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η ανάγκη για κρατική παρέμβαση, στη διαμόρφωση της τιμής του εισιτηρίου, είναι επιβεβλημένη.
γ) Επίσης για τον ίδιο λόγο (εξυπηρέτηση, των ακτοπλοϊκών αναγκών, των νησιών μας, από ένα και μόνο πλοίο), παρακαλώ να ληφθεί μέριμνα κατά την αντικατάσταση του πλοίου, που εκτελεί τα επιδοτούμενα δρομολόγια, στην ετήσια ακινησία του, το πλοίο που θα το αντικαταστήσει, να είναι ανάλογων ή βέλτιστων δυνατοτήτων, με το πλοίο που θα αντικατασταθεί.
Θα πρέπει δε, να διαθέτει καμπίνες, γιατί όπως σας έχουμε επισημάνει με παλαιότερο έγγραφό μας, η ύπαρξη καμπινών, είναι βασική προϋπόθεση, ώστε τα πολύωρα ταξίδια (έως και 8 ½ ώρες), λόγω τον χαμηλών ταχυτήτων που κινούνται τα πλοία για εξοικονόμηση καυσίμων, να πραγματοποιούνται και από τις ευπαθείς ομάδες των νησιωτών (Ασθενείς, ηλικιωμένοι, παιδιά κ.τ.λ.) και με κάπως αξιοπρεπείς συνθήκες για το σύνολο των επιβατών.
Θεωρώντας δεδομένη την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και έχοντας υπόψη, τη ζωτική σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τα νησιά μας, παρακαλώ όπως προβείτε στην βέλτιστη επιλογή.

Μ.Ε.Π
Ο Έπαρχος της ΠΕ Μήλου
Βενάκης Νικόλαος
Πηγή :http://www.sifnaiko-fos.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...