Με θράσος που πραγματικά εκπλήσσει, σύσσωμη η κομματική δομή της ΝΔ αντιστέκεται, σηκώνει το λάβαρο του αγώνα στα νησιά (!) και τολμά να μιλά για την «πρωτοφανή αναλγησία» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία υποβάλλει τους νησιώτες σε «νέα απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς για την διεκπεραίωση βασικών εργασιών θα αναγκάζονται πλέον να ταξιδεύουν με ιδιαίτερα υψηλό γι’ αυτούς κόστος».
Πού ήταν αλήθεια όλοι αυτοί, που τόσο κόπτονται για τα νησιά μας, όταν καταργούνταν οι ΔΟΥ στα νησιά, όταν καταργούνταν τα γραφεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ; Μήπως δεν ήταν ο κ. Βρούτσης παρών σε όλες τις κρίσιμες τότε συναντήσεις φορέων; Μήπως δεν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κατευνάσει τα πνεύματα, κρυμμένος πάντοτε από την επικαιρότητα, από συνάντηση σε συνάντηση και από τηλεφώνημα σε τηλεφώνημα;
Πού ήταν ο κ. Βρούτσης όταν συγχώνευαν τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, όταν ερείπωνε και ήταν έτοιμο για ιδιωτικοποίηση το νοσοκομείο της Σαντορίνης; Είναι τουλάχιστον θράσος να μιλά ο κ. Βρούτσης για «υποβάθμιση των δομών υγείας» από την σημερινή κυβέρνηση, όταν για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια γίνονται προσλήψεις, όταν για πρώτη φορά δίνονται κίνητρα στους γιατρούς στις άγονες περιοχές, όταν σε λίγες μέρες πρόκειται να εγκαινιαστεί το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Πού ήταν όμως και όταν ψηφιζόταν η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά; Μήπως δεν την ψήφισε πέρσι τον Αύγουστο; Γιατί "ξεχνά" να πει στους Κυκλαδίτες, ότι συμπεριλαμβανόταν στην συμφωνία του Αυγούστου, την οποία έφερε στη βουλή η κυβέρνηση μετά την αναγκαστική συνθηκολόγηση και την οποία έθεσε στην κρίση των πολιτών στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015; Δεν ήταν ο κ. Βρούτσης, ο κ. Βακόνδιος, η κ. Μονογυιού και πολλά ακόμη στελέχη της ΝΔ σε φορείς και δημοτικά συμβούλια των νησιών μας, υπέρ του ΝΑΙ και της ρήσης «υπόγραψε ό,τι και να σου δώσουν και γύρνα πίσω»,υποσκάπτοντας έτσι τις διαπραγματευτικές προσπάθειες και κλείνοντας το μάτι στους δανειστές λέγοντάς τους «εδώ είμαστε εμείς»;
Πού ήταν επίσης ο κ. Βρούτσης, όταν είχε μπει στο τραπέζι της τότε διαπραγμάτευσης και του mail Χαρδούβελη, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2016; Μήπως ήταν υπουργός Εργασίας τότε;
Ξέχασε επίσης ότι ο ίδιος μιλούσε για «εξορθολογισμό των επικουρικών και επαναφορά τους στις βασικές αρχές της ανταποδοτικότητας»; Ξέχασε ότι τον Μάιο του 2015 εμφανιζόταν αντίθετος στην "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος" χαρακτηρίζοντάς την ως «μια πραγματικά δυσάρεστη για τους συνταξιούχους εξέλιξη» ενώ, λίγους μήνες αργότερα, ο πρόεδρος του κόμματος του σε ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό, τον Ιανουάριο του 2015, διατύπωνε την άποψη ότι «η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι η μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι συντάξεις του μέλλοντος, μέτρο το οποίο χαρακτήρισε δίκαιο και σωστό»; Ποιες είναι εντέλει οι θέσεις της ΝΔ;
Και τι να πρωτοθυμηθούμε... Το να κάνεις αντιπολίτευση είναι θεμιτό, και θεσμικά και πολιτικά απαραίτητο για την λειτουργία της δημοκρατίας.
Το να "βγαίνεις στα κάγκελα" όμως, μετά από τόσα χρόνια υπηρέτησης ενός αποδεδειγμένα εγκληματικού πολιτικού σχεδίου, βιωμένου από την πλειονότητα των πολιτών, και να παριστάνεις τον υπερασπιστή των δικαίων των Κυκλαδιτών, και εκστομίζοντας σωρεία ψεμάτων, αποκρύπτοντας ή διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, να επιρρίπτεις όλες τις ευθύνες στις παρούσες πολιτικές, είναι πολιτικά αναξιοπρεπές.
Οι πολίτες μπορεί να είναι κουρασμένοι από τα βάρη που έχουν επωμιστεί τόσα χρόνια, από την αφερεγγυότητα, από την αναποτελεσματικότητα, από την αδιαφάνεια και την διαπλοκή, από την ανισότητα των πολιτικών που επί χρόνια ασκήθηκαν, μπορεί να είναι απογοητευμένοι, μπορεί να είναι και αγανακτισμένοι, σίγουρα όμως δεν έχουν χάσει την μνήμη τους.
Γι' αυτό ας σταματήσουν τις κορώνες και τα κροκοδείλια δάκρυα... Όσες "φιλότιμες" προσπάθειες και να κάνει ο κ. Βρούτσης και η ΝΔ να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον δικό τους "βίο και πολιτεία", δεν θα το καταφέρει, γιατί η πραγματικότητα καθημερινά τους διαψεύδει.
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, βρίσκεται σε διαβούλευση προκειμένου ακριβώς να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν γνώμες και παρατηρήσεις.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και οι βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη εκφράσει την έντονη αντίθεση τους με τις διαδικασίες που δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτέρες συνθήκες των νησιών. Επίσης έχουν ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων με σκοπό την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου από το νομοσχέδιο και της δημιουργίας ενός μόνιμου νομοθετικού μηχανισμού νησιωτικότητας.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου