19 Μαρ 2017

Νότιο Αιγαίο: Χωρίς πιστοποίηση τα ψεκαστικά μηχανήματα για τη δακοκτονία

Κανένα ψεκαστικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται στους ψεκασμούς δακοκτονίας στο Νότιο Αιγαίο δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση, καθώς δεν υπάρχουν Σταθμοί Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων που να λειτουργούν μετά από έγκριση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.
Η έλλειψη αυτή δημιουργεί προβλήματα στην έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το 2017, γι’ αυτό και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησε να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και να εξαιρεθεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από τις προϋποθέσεις που τίθενται για την πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την πραγματοποίηση των ψεκασμών δακοκτονίας
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αυτή περιγράφεται στο αρ. πρωτ. 12749/138464/9-12-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου, είχε σαν προϋπόθεση την Ίδρυση Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων που λειτουργούν μετά από έγκριση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Ωστόσο, «στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έδειξε ενδιαφέρον κανένας για την ίδρυση τέτοιου σταθμού με αποτέλεσμα όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα να μην έχουν την παραπάνω πιστοποίηση» αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.
Διαβάστε εδώ την επιστολή του κ. Ζαννετίδη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
(φωτό: agro-business.gr)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...