17 Μαΐ 2017

Ενόχληση στις Βρυξέλλες για την έκθεση γελοιογραφίας «γλυκιά Ευρώπη» με τη στήριξη της Βουλής

Έκθεση γελοιογραφίας για τη «γλυκιά Ευρώπη» όπου κυριαρχούν εικόνες που συνδέουν την ΕΕ με τον Χίτλερ, με μια λεκάνη τουαλέτας και βεβαίως πρωταγωνιστεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ

Λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του πακέτου των μέτρων από τη Βουλή, την έκπληξη στελεχών της Ευρωπαΐκής Ένωσης προκαλεί το περιεχόμενο της έκθεσης γελοιογραφίας στο Μέτρο του Συντάγματος με τίτλο «Γλυκιά Ευρώπη», η οποία έχει τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΣΤΑΣΥ και του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Αυτό που ενοχλεί τις Βρυξέλλες, όχι βεβαίως σε βαθμό να υπάρξει επίσημη αντίδραση (εφόσον πρόκειται για ένα πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης), είναι ότι υπό την ουσιαστική αιγίδα του ελληνικού κράτους οι αξίες της Ευρώπης παραλληλίζονται με τους ναζί και τη σβάστικα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ακύρωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία του στην έκθεση. 

Αυτό που προκάλεσε την ενόχληση των Βρυξελλών είναι ότι «επαναλαμβάνονται τα συνήθη κλισέ»: Κυριαρχούν εικόνες που συνδέουν την ΕΕ με τον Χίτλερ, με μια λεκάνη τουαλέτας και βεβαίως πρωταγωνιστεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. Οι επισκέπτες της έκθεσης στο Μετρό του Συντάγματος, εκτός από τα έργα 29 Ελλήνων γελοιογράφων θα δουν και τις γελοιογραφίες 28 Βρετανών σκιτσογράφων που εμπνεύστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το Brexit.Τα εγκαίνια έγιναν την Τρίτη από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση. Η έκθεση λειτουργεί ήδη από την Κυριακή 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 του μηνός. Είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 
Πηγή : http://www.protothema.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...