24 Μαΐ 2017

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Ανδρου 2017

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Άνδρου θα απλώσει πανιά στο καλοκαίρι του νησιού μας. Μειωμένο χρονικά σε σχέση με πέρσι - κάτι που είχαμε προαναγγείλει από τις παραμονές του Πάσχα - θα καλύψει τις μέρες που κορυφώνεται η καλοκαιρινή σεζόν: από 29 Ιουνίου 25 Αυγούστου. Δηλαδή τέσσερις εβδομάδες. Αυξημένο κατά μια εβδομάδα σε σχέση με το πρώτο και μειωμένο κατά δύο εβδομάδες σε σχέση με το δεύτερο. Ίσως οι τέσσερις εβδομάδες της υψηλής τουριστικής περιόδου να αποδειχτούν μια καλύτερη επιλογή...
Κι αυτό γιατί ο πολύς κόσμος έρχεται στην Άνδρο αυτή ειδικά την εποχή. Είναι η κορύφωση της σεζόν. Άρα και πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να έχουν μια ευκαιρία να δουν το ποιοτικό πρόγραμμα που μας έχει συνηθίσει το Φεστιβάλ μέχρι σήμερα. Συνάμα και τα τοπικά σχήματα θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα δικά τους θέματα σε ένα κοινό ανδριωτών (αλλά και άλλων επισκεπτών) που κατά την καλοκαιρινή σεζόν είναι πάντα εδώ.
Από την περσινή παράσταση του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου "Το μεγάλο μας τσίρκο"...
Ως προς το πρόγραμμα τώρα. Στο εφετεινό πρόγραμμα διακρίνουμε νέα μουσικά ονόματα και νέα θεατρικά σχήματα όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη και Νίκο Πορτοκάλογλου, αλλά και σχήματα που έχουν δώσει επιτυχημένες παραστάσεις κατά τα προηγούμενα χρόνια όπως το Θέατρο Νέου Κόσμου, ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου, το Αλαλούμ του Γιώργου Δάμπαση και η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου.
Φυσικά υπάρχουν και δύο μεγάλα θεατρικά σχήματα με δύο αρχαίες τραγωδίες. Αυτή την φορά στη σκηνή θα είναι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννίνων. Και τέλος εκεί που ξαφνιάζεται κανείς είναι οι όπερες και οι οπερέτες και το μπαλέτο κλασικού χορού. Από αυτές μια αμερικάνικη (όμως χωρίς ακόμα σχετική διευκρίνιση!) και μια με ρώσικη εξαιρετική υπογραφή...
"Εν Άνδρω" 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
 
Από περσινή παράσταση...
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 (ΕΝΑΡΞΗ)
Μουσικοθεατρική παράσταση "ΟΛΟΙ ΕΝΑ, ΦΙΛΑ ΜΕ.. ΚΙ ΑΛΛΟ" του Σταμάτη Κραουνάκη. Τρεις γενιές τραγούδια. Συμμετέχουν εννέα ακόμη καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μουσικοί.
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Προβολή της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.
ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η αισχύλεια τραγωδία "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η κωμικοτραγωδία "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Dance Gala: Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί Carmen και στο δεύτερο μέρος Fragment from the ballet Swan Lake, Vokalis και Polovtsian Dances. Συμμετέχουν 16 χορευτές από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστες από μπαλέτο Stanislavsky.
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Συναυλία "RESTART" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Θεατρικός Όμιλος Άνδρου. "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 (ΛΗΞΗ)
Η θεατρική ομάδα "Αλαλούμ" παρουσιάζει την παράσταση "Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.
Πηγή : http://enandro.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...