19 Μαΐ 2017

Με ΦΠΑ 13% οι ζωοτροφές

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%, από 24%, για το σύνολο της αγροτικής δραστηριότητας από την 1η Ιουλίου, προβλέπει ρύθμιση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε πως και προμήθειες, όπως οι ζωοτροφές, θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς ΦΠΑ, αντί για 24% που προβλέπεται σήμερα. Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι τη ρύθμιση θα πρέπει να την ψηφίσει και η ΝΔ, καθώς αποτελούσε μία από τις προτάσεις της. Είπε πως εντός του 2017 θα καταργηθεί ο Φόρος που είχε επιβληθεί στο κρασί, καθώς η απόδοση του μέτρου είναι μικρή.
Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί μια σειρά παρεμβάσεων για στήριξη των αγροτών, όπως η εξόφληση των προϊόντων τους εντός 30-60 ημερών. «Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα» σημείωσε ο κ. Αποστόλου, ενώ εκτίμησε ότι με τη μείωση του αφορολόγητου δεν θα θιγεί η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί παρέμβαση για τον διαχωρισμό της αστικής περιουσίας των αγροτών, από εκείνη της αγροτικής( γη και μονάδες με εξοπλισμό), που λόγω χρεών βρίσκονται στα χέρια του εκκαθαριστή( Αγροτική υπό ειδική εκκαθάριση). Συμπλήρωσε πως η αγροτική περιουσία θα μεταφερθεί στον ΟΔΙΑΓΕ (Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών), όπου βρίσκεται ολόκληρη η περιουσία του Δημοσίου, με στόχο να μη χαθούν τα περιουσιακά στοιχεία από τον αγροτικό κόσμο. Πρόσθεσε πως «όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στη λειτουργία και μόνο στη λειτουργία, θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις», ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα δοθεί προς αξιοποίηση σε νέους αγρότες και νέες συνεταιριστικές ομάδες. 
Πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...