21 Μαΐ 2017

Το Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου δεν θα διεξαχθεί

Η μη διεξαγωγή του φετινού Πανκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου παρομοιάζεται από τη διοργανώτρια αρχή, που κάνει σκληρή αυτοκριτική, ως την κλασική περίπτωση του μαθητή που όλη τη χρονιά δεν άνοιξε βιβλίο και το τελευταίο βράδυ πριν την εξέταση, ξενυχτά για να καλύψει το κενό, ίσα-ίσα να πιάσει τη βάση και να περάσει την τάξη...Ολόκληρη η ανακοίνωση, αναφέρει τα παρακάτω:

"Κατά κανόνα ότι αρχίζει άσχημα γίνεται συν τω χρόνω χειρότερα…

Αγαπητοί φίλοι, από τη στιγμή που δεν έγινε απευθείας η ανάθεση μετά το περσινό 11ο Πανκυκλαδικό της Πάρου οι δυσκολίες άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται. Ο πήχης ανέβηκε κατά πολύ και οι έντονες προσπάθειές μας να διεξαχθεί στην Νάξο το 12ο δεν ευοδώθηκαν, κυρίως λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας καταλυμάτων. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν και μια σκέψη μας να διεξαχθεί σε μικρότερη έκταση για πρώτη φορά στην Κύθνο δεν προχώρησε για τον ίδιο λόγο. Αλλά πάντοτε λειτουργούσε εκείνη η εσωτερική αντίρροπη δύναμη που μας έκανε να (υπο)μένουμε και να πιστεύουμε ότι, με κάποιον τρόπο, θα το γυρίσουμε και το Τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά φέτος. Η ύστατη προσπάθεια, το εδώ και τώρα, ήταν εκ νέου η Πάρος αλλά η πίεση του χρόνου ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως πολύ σωστά μας επισήμαναν τα Παριανά σωματεία -που έχουν αγκαλιάσει έμπρακτα τον θεσμό- το Πανκυκλαδικό θα είχε τα χαρακτηριστικά έλλειψης σοβαρότητας οργάνωσης λόγω του ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για να γίνει κάτι καλό όπως όλοι μας έχουμε συνηθίσει. Έτσι για πρώτη φορά μετά από 11 συνεχόμενα έτη το Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου δεν θα διεξαχθεί. 

Κάνοντας την αυτοκριτική μας, η μη διεξαγωγή του φετινού τουρνουά παρομοιάζεται ως την κλασική περίπτωση του μαθητή που όλη τη χρονιά δεν άνοιξε βιβλίο. Και το τελευταίο βράδυ πριν την εξέταση, ξενυχτά για να καλύψει το κενό, ίσα-ίσα να πιάσει τη βάση και να περάσει την τάξη. Οι ευθύνες όλες βαραίνουν εμάς ως διοργανώτρια αρχή, μιας και το εγχείρημα να διεξαχθεί κανονικά και φέτος δεν στέφθηκε από επιτυχία. Το δίλημμά μας το τελευταίο 15νθήμερο ήταν: ή γεια σας και καλή επιτυχία ή (μόνον) η επιβίωση του (να γίνει απλά για να γίνει). Μία παράταση, ως το αμέσως επόμενο. Το δόγμα «Κάνε κάτι, ας είναι και μια τρύπα στο νερό, για να φανεί πως κάτι έκανες» προσπορίζει όφελος, απ’ το να φαίνεται πως δεν κάναμε τίποτα αλλά δεν είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει ως Διοργανώτρια Αρχή. Ας είμαστε, συνεπώς, πρακτικοί παρά συναισθηματικοί. Βγάλαμε μια νορμάλ, μέσες-άκρες δίκαιη, απόφαση. Τελεία. Τα υπόλοιπα ευελπιστούμε του χρόνου, στο γρασίδι πλέον.

Υ.Γ. 1: Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον Α.Π.Σ. Κύθνου, τα τρία Παριανά σωματεία: Μαρπησσαϊκό, Α.Ο.Πάρου και Νηρέα, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμά μας, τον Στέλιο Μπόνη (πρόεδρο αθλητικής επιτροπής Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου) για την επιμονή του, τον Δήμο Πάρου για τη στήριξή του, τον Γιάννη Τσολάκη (πρώην πρόεδρο του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α Νάξου) για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει επί χρόνια τον θεσμό.

Υ.Γ. 2: Αν κάτι έχει κάνει το Πανκυκλαδικό ως θεσμό υπέροχο και συναρπαστικό είναι ότι ανταμώνουν και αγωνίζονται οι απλησίαστοι-αποκομμένοι των Κυκλάδων μας. Και πιο προσιτό και διδακτικό ως τουρνουά ότι παίζουν ακόμα και οι…δεύτερες και οι τρίτες ταχύτητες. Δεν είναι όραμα άξιο για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση των Κυκλάδων, δεν είναι προοπτική που εμπνέει, κάθε χρόνο να κοιτάμε πώς θα πηγαίνει η στάμνα στη βρύση και να μη σπάζει ποτέ. Κάποτε θα σπάσει…

Εκ της Διοργανώτριας Αρχής: 

Κάμπαξης Δημήτρης, Μαράκης Πέτρος, Παπαδάκης Μιχάλης"

Newsroom Cyclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...