24 Μαΐ 2017

«Αυθαίρετες κατασκευές και καταπατήσεις παραλιών στη Μύκονο»


Τα τελευταία χρόνια από καταγγελίες δημοτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών προκύπτει ότι στο νησί της Μυκόνου πυκνώνουν καθημερινά φαινόμενα πολεοδομικής αυθαιρεσίας, παράνομων κατασκευών, καταπατήσεις παραλιών και αιγιαλών κλπ.
Ενδεικτικές είναι οι κατασχέσεις μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται από τους παράνομους κατασκευαστές, όσα οι ελάχιστες ελεγκτικές αρχές καταφέρνουν να εντοπίσουν, ενώ σε ότι αφορά την καταπάτηση των παραλιών, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πανόρμου, στην οποία λειτούργησε χωρίς άδειες από το καλοκαίρι του 2016 εστιατόριο, παρά το σφράγισμα που υπέστη από το αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραλία προστατεύεται πολλαπλώς, τόσο από το ΠΔ 243/2005, όσο και ως αρχαιολογικός χώρος από την ΥΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/21736/1223 – ΦΕΚ 606/1995, αλλά και ως υδροβιότοπος ενταγμένος στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών υγροτόπων.
Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούνται λόγω υποστελέχωσης όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και κυρίως της τοπικής πολεοδομίας στην οποία υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος μηχανικός (προϊστάμενος) με δικαίωμα υπογραφής και τρείς συμβασιούχοι χωρίς δικαίωμα. Να σημειωθεί επίσης ότι ο προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας βρίσκεται σε εκκρεμοδικία λόγω σοβαρών ποινικών αδικημάτων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει, έτσι ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Πολεοδομία του νησιού, αφού η Μύκονος αποτελεί ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη του κόσμου όπου οι ανάγκες ανοικοδόμησης είναι τεράστιες
  • Τι πρόκειται να γίνει για να προστατευτούν οι παραλίες εξαίρετου φυσικού κάλλους όπως ο Πάνορμος για να μη γίνονται βορά σε ανεξέλεγκτα ιδιωτικά συμφέροντα. Θα υπάρξει άμεση παρέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, έτσι ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και η ποιότητα των παρανομιών;
Ο ερωτών Βουλευτής
  Συρμαλένιος Νικόλαος
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...