31 Μαΐ 2017

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Mε τον  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή συναντήθηκαν χθες, 30.05.2017, στο Yπουργείο, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου κ. Σταύρος Καραχάλιος και στελέχη του Δήμου Πάρου. 
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσαν τον Υπουργό για την πρόοδο του "Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του Λιμένα Πάρου (Παροικιάς)", αλλά και το σημαντικό έργο της δημιουργίας Εμπορικού Λιμένα Πάρου στη θέση Καμινάκι, Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας.
Στη συνάντηση επίσης συζητηθήκαν τα έργα κατασκευής Επιβατικού Σταθμού (αιθουσών αναμονής) στο Λιμάνι της Παροικιάς, εγκαταστάσεων για την υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων και σκαφών αναψυχής στην Παροικιά (αγκυροβόλιο πλωτών ναυδέτων ή / και πλωτή λιμενική κατασκευή στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Νικολάου και στην προβλήτα Βίντζι), τα έργα ενίσχυσης / βελτίωσης / επέκτασης στα Αλιευτικά Καταφύγια Αλυκής, Αμπελά, Νάουσας και Πίσω Λιβαδιού, και τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Λιμάνι Αντιπάρου.
Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό τη σημαντικότητα των έργων εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος για ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής, αλλά και της ανάγκης προστασίας και ανάδειξης του οικισμού της Παροικιάς (μεταφορά λιμενικών εμπορικών δραστηριοτήτων σε άλλη θέση, βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης κλπ.).
Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη ένταξης έργων αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου στο υπό αναθεώρηση "Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014-2025" και η υλοποίησή τους από συγχρηματοδοτούμενους κοινοτικούς πόρους των επιχειρησιακών προγραμμάτων, καθώς και η χρηματοδότηση έργων αλιευτικών καταφυγίων από το πρόσφατα εγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού του Νοτίου Αιγαίου. Προτάθηκε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα εφαρμογής σχήματος Σύμπραξης Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της λιμενικής υποδομής και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τα πλοία και τους επιβάτες.       
Στο τέλος της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης, ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα έργων λιμενικής υποδομής και θαλάσσιου τουρισμού στην Πάρο και την Αντίπαρο, δήλωσε ότι θα συνδράμει στην επίσπευση προώθησης των θεμάτων που εκκρεμούν για την υλοποίησή τους, και θα υπάρξει υποστηρικτική παρέμβαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.
Ο Δήμαρχος Πάρου αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουρουμπλή εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: "Εκτιμούμε τη δέσμευση του Υπουργού να βοηθήσει τα νησιά μας και τον ευχαριστούμε για την πρόθεσή του να είναι συμπαραστάτης της προσπάθειάς μας για ανάδειξη του πλούτου και των δυνατοτήτων του τόπου μας μέσω της Ναυτιλίας".
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...