31 Μαΐ 2017

Ο Γ. Χατζημάρκος σε ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Αντικείμενο της σύσκεψης, που έγινε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη. ήταν η διαχείριση της κρουαζιέρας και η ανάγκη να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, ενός ιδιαίτερα δυναμικού τουριστικού κλάδου, όπου νησιά του Νοτίου Αιγαίου διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.
Η χθεσινή συζήτηση επικεντρώθηκε στο νησί της Σαντορίνης, από τους μεγαλύτερους προορισμούς κρουαζιέρας της χώρας.  Αναζητήθηκαν τρόποι για τη σωστή διαχείριση του προϊόντος της κρουαζιέρας, των άλλων τουριστών και επισκεπτών, αλλά και των δυνατοτήτων της Σαντορίνης, οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν και να προστατευθούν. Συμφωνήθηκε ότι από το 2019 θα εφαρμοστεί στην Σαντορίνη το Berth Allocation (σύστημα προκαθορισμένων θέσεων ελλιμενισμού για τα κρουαζιερόπλοια) ή αλλιώς «ραντεβού» των πλοίων με το λιμάνι σε συμφωνημένη ώρα και μέρα, καθώς αυτό είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των εταιρειών κρουαζιέρας, προκειμένου να φέρουν περισσότερα πλοία στην Ελλάδα. Αποφασίστηκαν επίσης και μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών στο νησί.
Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, κ.κ. Κόντες, Καλούδης, Κουμπενάς και Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Ιωάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, Γεράσιμος Κανακάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλης Καραμολέγκος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...