24 Μαΐ 2017

Το Νότιο Αιγαίο πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού

H στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής του Νοτίου Αιγαίου να εργαστεί πάνω στον Τουρισμό με όρους που αρμόζουν σ' έναν πρωταθλητή, όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επιβραβεύεται με τον πιο επίσημο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο.
Τόσο τα στοιχεία της ετήσιας μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα, όσο και οι δηλώσεις του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργου Τσακίρη, που συνόδευσαν την παρουσίαση της μελέτης, αναγορεύουν το Νότιο Αιγαίο σε πρωταθλητή του ελληνικού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς δείκτες, που αποτυπώνουν την ισχυρή επίδραση του Νοτίου Αιγαίου στο συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσιάζοντας τη μελέτη, τόνισε ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί τον πρωταθλητή σε πολλές κατηγορίες του ξενοδοχειακού προϊόντος της χώρας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης του ΙΤΕΠ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην πρώτη θέση στις υποδομές φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, διαθέτοντας 2.068 μονάδες και 99.700 δωμάτια,  σε 5 αστέρων ξενοδοχεία, τα οποία ανέρχονται σε 144, όσο και σε αριθμό εργαζομένων, που άγγιξαν τις 35.915 το 2016.
Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν τα υψηλά στάνταρτς των ξενοδοχειακών υποδομών του Νοτίου Αιγαίου και το αντιστοίχως υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Αποτυπώνουν την μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική των νησιών μας αλλά και την ανάγκη η Πολιτεία, αντί να δημιουργεί συνθήκες που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος μας, αντί να δημιουργεί επενδυτικά αντικίνητρα και προσκόμματα, να στηρίξει τους επαγγελματίες του τουρισμού, εκείνους που ακόμη σε στους πιο δύσκολους καιρούς της εγχώριας αλλά και της διεθνούς οικονομικής  ύφεσης, γνωρίζουν άριστα πως να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να γίνονται οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, να γίνονται η θετική εικόνα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.
Η Περιφερειακή Αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, διαμόρφωσε την τουριστική στρατηγική της στον τουρισμό, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά το Νότιο Αιγαίο ως αυτό που πραγματικά είναι: ο πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού. Η απόλυτη συναίσθηση των χαρακτηριστικών, των μεγεθών και των δυνατοτήτων του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, διαμόρφωσαν το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Τουρισμού του Νοτίου Αιγαίου, που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια, με εξαιρετική επιτυχία και εντυπωσιακές επιδόσεις.
Με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε. Με εξωστρέφεια, με συνέπεια, με σοβαρότητα, αλλά κυρίως  με σχέδιο, διαμορφώνοντας το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει στους ανθρώπους του τουρισμού, από όποια θέση υπηρετούν τον βασικό αιμοδότη της οικονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της χώρας, να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: πρωταθλητισμό!
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...