22 Μαΐ 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς γιατρούς έμεινε το νοσοκομείο Σαντορίνης!

Ενδεικτικό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού θεωρεί η ΠΟΕΔΗΝ το δυναμικό ρεύμα των αεροδιακομιδών από το νοσοκομείο Σαντορίνης προς νοσοκομεία κυρίως της Κρήτης

Ξέμεινε από γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ένας καρδιολόγος, ένας παθολόγος και ένας γενικός γιατρός κρατούν ανοιχτό το νοσοκομείο του νησιού, σε μια σημαντική από τουριστικής άποψης περίοδο.Ενδεικτικό της έλλειψης ιατρικού προσωπικού θεωρεί η ΠΟΕΔΗΝ το δυναμικό ρεύμα των αεροδιακομιδών από το νοσοκομείο Σαντορίνης προς νοσοκομεία κυρίως της Κρήτης.
«Οι αεροδιακομδές είναι συνεχείς και καθημερινές» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και αναφέρει χαρακτηριστικά πως έχουν γίνει τρεις αεροδιακομιδές το τελευταίο 24ωρο. Η μία έγινε το πρωί της Παρασκευής και αφορούσε έναν 63χρονο με έμφραγμα. Οι άλλες δύο έγιναν χθες και αφορούσαν δύο παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, το ένα με εγκαύματα και το άλλο με αλλεργική πορφύρα, που αεροδιακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης καθώς το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει Μονάδα Παίδων και αιματολογική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών.
Στην Παιδιατρική κλινική υπηρετεί ένας παιδίατρος ο οποίος μάλιστα προέρχεται από το Κέντρο Υγείας. «Πού είναι οι προσλήψεις παιδιάτρων ή άλλων βασικών ειδικοτήτων ιατρών από την ΑΕΜΥ Α.Ε.» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει πως οι γιατροί του νοσοκομείου – τόσο εκείνοι του ΕΣΥ όσο και εκείνοι που προσελήφθησαν μέσω της ΑΕΜΥ –  κατέθεσαν αναφορά τον περασμένο Απρίλιο στην Εισαγγελία Νάξου στην οποία περιγράφουν τους κινδύνους που τίθενται οι ζωές των ασθενών, εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών
Πηγή : https://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...