21 Μαΐ 2017

Μπόρα είναι, λοιπόν, θα περάσει…

φωτο Γιάννης Ρώτας
Η πρόσκαιρη ανοιξιάτικη κακοκαιρία που θα πλήξει σήμερα(Κυριακή 21.5) και αύριο Δευτέρα την χώρα, δεν φαίνεται να επηρεάζει ουσιαστικά τις Κυκλάδες Η Πολιτική Προστασία καλά έκανε και εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους, αλλά τα φαινόμενα σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις θα είναι μάλλον ήπια. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και οι άνεμοι νότιοι, θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Η αλλαγή του καιρού που θ’ αρχίσει από τις απογευματινές ώρες, θα είναι σύντομη και βελτίωση αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας. Προβλέπονται και κάποιες καταιγίδες μικρής διάρκειας, που μάλλον καλό θα κάνουν στο ξερό χώμα και τίποτα περισσότερο.
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει σχετικά:
«Από την Κυριακή το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές (κατά τόπους ισχυρές) αλλά και τοπικές καταιγίδες, πρώτα από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας (Ιόνιο, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά) και εν συνεχεία από το απόγευμα και μετά σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας έως και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο.
Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα απασχολήσουν σταδιακά τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, με τα τμήματα των Κυκλάδων, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης αλλά και των Δωδεκανήσων ειδικότερα.»
Μπόρα είναι, λοιπόν, θα περάσει…
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...