23 Μαΐ 2017

Αύξηση κερδών για δέκα περιφερειακά λιμάνια

Διπλασιασμό λειτουργικών κερδών πέτυχαν κατά τη χρήση του 2016 αθροιστικά τα δέκα περιφερειακά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Ακόμα, πέντε από αυτά παρουσίασαν σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών.
Τα δέκα αυτά λιμάνια είναι εκείνα της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης, του Λαυρίου, της Καβάλας, των Πατρών, της Κέρκυρας, της Ελευσίνας, της Ραφήνας, του Ηρακλείου και του Βόλου. Όλα αυτά παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση, είτε μέσω παραχώρησης μετοχών είτε μέσω παραχώρησης επιμέρους δραστηριοτήτων.
Με βάση τα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση του 2016 που συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο μέσος όρος αύξησης των κερδών σε ετήσια βάση για τα εννέα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια διαμορφώνεται στο 112%.
Η εφημερίδα σημειώνει πως, εάν συμπεριληφθούν και τα κέρδη του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ο ρυθμός αύξησης διαμορφώνεται στο 1.227%. Ομως η μεγάλη αυτή διαφορά στη Πάτρα είναι λογιστική και όχι πραγματική, αφού προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, οπότε καταγράφηκαν μεγάλες ζημίες.
Πηγή : http:/http://www.kathimerini.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...