16 Μαΐ 2017

Τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο Μυκόνου παρουσίασε η Fraport Greece


Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Fraport Greece στο νησί της Μυκόνου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, παρουσιάστηκαν τα σχέδιά της εταιρείας για το Αεροδρόμιο Μυκόνου σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών τουριστικών φορέων και τα τοπικά ΜΜΕ.Στο πλαίσιο της ανάληψης της λειτουργίας και διαχείρισης των 14 αεροδρομίων στις 11 Απριλίου, η Fraport Greece υλοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων ενημερώνει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τα σχέδιά της για τα αεροδρόμια.
O κ. Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Η Μύκονος είναι ένας προορισμός γνωστός σε όλο τον πλανήτη για τη φιλοξενία των κατοίκων της, την κοσμοπολίτικη αύρα, τη φυσική της ομορφιά.
Βρισκόμαστε σήμερα σε έναν ιδιαίτερο τόπο. Σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό: Να διαμορφώσουν ένα διάσημο τουριστικό προϊόν που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
H Fraport Greece βρίσκεται εδώ για να ενισχύσει αυτή την εξαιρετική πορεία. Μέσα από την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου της Μυκόνου επιδιώκουμε να δώσουμε στη Μύκονο αυτό που λείπει σήμερα.
Ένα αεροδρόμιο αντάξιο της φήμης της, ένα αεροδρόμιο σύγχρονο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κάθε επισκέπτη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτή την προσπάθεια δε είμαστε μόνοι. Είμαστε μαζί με τους πολίτες και τους Φορείς του νησιού».
Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece, η συνολική έκταση του αεροσταθμού θα αυξηθεί κατά 53%, ενώ θα πραγματοποιηθεί επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού.
Επίσης, θα κατασκευαστεί νέος πυροσβεστικός σταθμός και θα γίνει αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές
παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 25% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 17% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Μυκόνου

Στις 12/05/2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Τσινέλ και τους συνεργάτες του.
Σκοπός της συνάντησης, η οποία κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η ενημέρωση από πλευράς της εταιρείας σχετικά με την αναπτυξιακή της πρόταση που αφορά τις εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν στον αερολιμένα της Μυκόνου και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Μυκονιατών.
Πιο ειδικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece ενημέρωσε το Δήμαρχο πως ο αερολιμένας της Μυκόνου αποτελεί για την εταιρεία μια ξεχωριστή και ταυτόχρονα ιδιαίτερη περίπτωση, διευκρινίζοντας πως σκοπός της είναι να τον αναβαθμίσουν σημαντικά ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το νησί. Συγκεκριμένα, ως απόρροια των παραπάνω θα προβούν σε πολλές επενδύσεις σε συνεννόηση πάντα με την Δημοτική Αρχή. Οι πρώτες εκτεταμένες εργασίες θα αφορούν την επέκταση των κτιρίων (διπλασιασμός) και θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν του 2017 προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, ενώ ήδη λαμβάνουν χώρα εργασίες συντήρησης και καθαρισμού.
Ο Δήμαρχος, αφού τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπάρχει μέχρι στιγμής, επεσήμανε, ότι το αεροδρόμιο της Μυκόνου κατασκευάστηκε με τις παραχωρήσεις γης των Μυκονιατών, ενώ παράλληλα εξέφρασε με ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο την άποψή του πως: «το αεροδρόμιο της Μυκόνου είναι και πρέπει να παραμείνει ένας σταθερός παράγοντας ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης, σκοπό για τον οποίο συναινούν όλοι οι Μυκονιάτες» και ζήτησε οι όποιες παρεμβάσεις να γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Επιπλέον, αιτήθηκε και απέσπασε τη δέσμευσή τους, ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων του αεροδρομίου, να είναι εξυπηρετικός τόσο προς τους επισκέπτες όσο και προς τους επιχειρηματίες.
Επιπρόσθετα, τους ενημέρωσε για την άμεση ανάγκη να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης των ιδιωτικών αεροσκαφών. Παράλληλα τόνισε πως οφείλουν, ιδίως την περίοδο αιχμής (Ιούλιο – Αύγουστο), να εφαρμόσουν και να καθιερώσουν την 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου και συμφώνησε με τους εκπροσώπους να πιέσουν από κοινού την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να λύσει το θέμα της υποστελέχωσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ακόμη, ανέδειξε το κρίσιμο ζήτημα της δημιουργίας νέων δρομολογίων, με απώτερο στόχο η Μύκονος να συνδεθεί με κεντρικά κομβικά αεροδρόμια (hubs) του εξωτερικού.
Τέλος, όσον αφορά το νησί της Μυκόνου, ο Δήμαρχος αιτήθηκε από την εταιρεία να τον συνδράμει σε έργα υποδομής, όπως η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής του αερολιμένα, καθώς και να υπάρξει συντονισμός μεταξύ της Fraport και του Δήμου, στα πλαίσια των προωθητικών ενεργειών του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου, ώστε να ακολουθηθεί από κοινού η τουριστική πολιτική της Δημοτικής Αρχής, με κυρίαρχο αίτημα την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ επέμεινε να ενταχθεί και η Δήλος στο πρόγραμμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας του νέου φορέα.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα, παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Τόνια Ανδρόνικου και στελέχη της Fraport.
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...