7 Μαΐ 2012

«Τα παραδοσιακά όργανα του τόπου μου» στη Σέριφο και την Ίο...Video.....


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Πρόγραμμα “Young Μusicians and Old Instruments” «Nέοι μουσικοί και παλιά (παραδοσιακά) όργανα» (Μάϊος 2010 - Μάϊος 2012) διοργανώσε δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία της Σερίφου και Ίου, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου «Τα παραδοσιακά όργανα του τόπου μου».

 Στόχος των προγραμμάτων είναι η επαφή των νέων με τα παραδοσιακά όργανα των Κυκλάδων (τσαμπούνα, σουραύλι, τουμπί κλπ), η γνωριμία με την ιστορία τους, τον τρόπο κατασκευής τους, η εξοικείωση με το άκουσμά τους και γενικά η προοπτική δημιουργίας φυτωρίου νέων οργανοπαικτών. Με σκοπό την άμεση και διαρκή επαφή των νέων με τη μουσική αυτή, θα δωρηθούν στους συμμετέχοντες μαθητές χειροποίητα παραδοσιακά όργανα, κατασκευασμένα από τους μουσικούς που υλοποιούν τα προγράμματα.
μηλεικα νεα gr 

O μικρός Φίλιππος Πλατανιώτης μέ τόν δασκαλό του από τήν Σέριφο Θοδωρή Λιβάνιο το 2009 σέ εκδήλωση γιά τά παραδοσιακά οργανα της ΣΕΡΙΦΟΥ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...