10 Οκτ 2012

Η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας


Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τις διαβεβαιώσεις των τοπικών στελεχών του στα ΜΜΕ του νομού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα σχολεία των Κυκλάδων, αλλά και όλης της χώρας, υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή μας και μετά τον διορισμό 60 αναπληρωτών εκπαιδευτικών απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες 200 εκπαιδευτικοί. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι ότι πολλά σχολεία, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, τα επαγγελματικά λύκεια και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, να μην μπορούν να ξεκινήσουν την λειτουργία των τμημάτων τους.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας δεν είναι αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού του υπουργείου παιδείας, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ να επιτεθούν στις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στη χώρα μας στην παιδεία. Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με την επικείμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών η τρόικα εσωτερικού προσπαθεί να λειτουργήσει τις σχολικές μονάδες, χωρίς να ενδιαφέρεται για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.


Οι  ΕΛΜΕ του ν. Κυκλάδων απαιτούν την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μονίμων ή αναπληρωτών καθηγητών και καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους σε αγώνα διαρκείας για ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.



ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ
ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ
ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ
ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ
ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...