20 Νοε 2013

Δημοτικές Εκλογές: Οι πιθανές υποψηφιότητες σε Σέριφο και άλλα 7 νησιά των Κυκλάδων

Σέριφος... 2 υποψηφιότητες από τον ίδιο συνδυασμό και παλιοί γνώριμοι υποψήφιοι
 Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του 2014 και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από το νησί της Σερίφου σας παραθέτουμε τις πιθανές υποψηφιότητες για την θέση του δημάρχου στο νησί μας.

1.Αντωνάκης Αντώνης ο σημερινός δήμαρχος , 2.η κυρία Φλώρα Προκοπίου ,η οποία ανήκει στον ίδιο συνδυασμό με τον νυν δήμαρχο Αντώνη Αντωνάκη  3.ο Δημήτρης Μαγουλάς , είχε θέσει υποψηφιότητα παλαιότερα και 4.ο Θεόδωρος Χρυσολωράς από τον χώρο της αριστεράς

Στο πέρασμα του χρόνου μέχρι τις εκλογές μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των υποψηφίων ίδωμεν  θα κάνουμε μια μικρή αναφορά γνωριμίας  για τον κάθε ένα στο εγγύς μέλλον

Σύρος: Το ζωηρό ενδιαφέρον και το ερωτηματικό
Στην Σύρο, μέχρι στιγμής υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει μόνο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Πάπιτσης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες.
Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δηλώνοντας ότι θα συγκαλέσει τη δημοτική του ομάδα πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Επίσης, έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν με το νέο σύστημα, το πιθανότερο είναι να μη θέσει υποψηφιότητα.
Είναι γνωστό ότι κινείται για υποψηφιότητα στο Δήμο ο π. νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας που βρίσκεται στο στάδιο ζυμώσεων για την κατάρτιση του συνδυασμού του. 

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος έχει διαδοχικές επαφές για τη στελέχωση του συνδυασμού του.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ανδρέας Τζίνης έχει δηλώσει ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα και στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ομοίως και η «Λαϊκή Συσπείρωση» που κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβει και πάλι με επικεφαλής τον Γιάννη Δεναξά.
Ενδέχεται να υπάρξει μία ακόμη υποψηφιότητα από τον αριστερό χώρο.

Τήνος: Σίγουρος μόνο ο νυν δήμαρχος

Στην Τήνο η προεκλογική δραστηριότητα δεν είναι και τόσο έντονη όσο σε άλλα νησιά του νομού. Υποψήφιος θα είναι ξανά ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος μάλιστα προσπαθεί να ενισχύσει το ψηφοδέλτιό του και να συμπεριλάβει πρόσωπα από πολλούς χώρους.
Ποιος θα είναι αντίπαλός του δεν έχει αποσαφηνιστεί. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα κατέλθει ή όχι στις εκλογές ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σίμος Ορφανός.
Το πιθανότερο είναι να εμφανιστεί υποψηφιότητα και από τον αριστερό χώρο, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στις εκλογές του 2010.

Μύκονος: Αλλαγή δεδομένων και πολλοί ενδιαφερόμενοι

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Θανάσης Κουσαθανάς – Μέγας, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία ισχυρίζεται ότι αν εκδικασθεί η υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου του Δήμου (είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο του 2014) και αθωωθεί, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

Αυτό όμως είναι εντελώς υποθετικό, πρώτον διότι κανείς δε γνωρίζει αν η υπόθεση θα εκδικασθεί τον Ιανουάριο ή αν θα πάρει αναβολή και δεύτερον, γιατί ακόμη και να εκδικασθεί, κανείς δε μπορεί να προσδιορίσει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Από κει και πέρα, η δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη, δύσκολα θα τεθεί επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο, αν και κάποιοι δεν το αποκλείουν. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Φιορεντίνος έχει δηλώσει – όχι επίσημα ακόμη – ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Έντονες φήμες τον θέλουν να έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον αρχηγό της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνη Κουσαθανά, ώστε να υπάρξει συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές. 

Υποψήφια –μάλλον- θα είναι και η δημοτική σύμβουλος Άννα Καμμή που είναι επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ.
Την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού και να είναι υποψήφιος δήμαρχος έχει ανακοινώσει ο οικονομολόγος Αστέρης Μακρής. 

Επίσης, ψηλά στη λίστα των πιθανών υποψηφίων δημάρχων βρίσκεται και το όνομα του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Λάμπρου Παναγιωτακόπουλου που δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον. 

Άνδρος: Οι ίδιοι μονομάχοι;

Στο Δήμο Άνδρου, είναι πολύ πιθανό να θέσει και πάλι υποψηφιότητα ο νυν δήμαρχος Γιάννης Γλυνός.
Όπως επίσης, το πιθανότερο είναι να βρει απέναντί του ως βασικό αντίπαλο τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεοδόση Σουσούδη. 

Πάρος: Ρευστό τοπίο με πολλούς μνηστήρες

Άγνωστο παραμένει αν θα είναι υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι έντονα σενάρια θέλουν τον αντιδήμαρχο Μάρκο Κωβαίο να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον σχηματισμό συνδυασμού. 

Πρόθεση να κατέλθει ξανά στις εκλογές εκφράζει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγορία Πρωτολάτη. 

Επίσης, ένα νέο όνομα που έχει έρθει στο προσκήνιο είναι αυτό του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργου Μπαφίτη, που με τη σειρά του έχει σοβαρές πιθανότητες να κατέβει στις εκλογές. 

Λογικά, θα υπάρξει υποψήφιος και από τον αριστερό χώρο και κατά πάσα πιθανότητα, ακόμη ένας από το ΚΚΕ. 

Νάξος: Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο

Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και πάλι ο Μανόλης Μαργαρίτης που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Σημείο «κλειδί» θα αποτελέσει, κατά πόσο ενωμένη θα κατέλθει στις εκλογές η σημερινή δημοτική αρχή, διότι ακούγεται ότι θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών, ενώ κάποιοι φέρνουν στην επιφάνεια το όνομα του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού ως πιθανού επικεφαλής νέας παράταξης.

Πρόθεση υποψηφιότητας έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ Νίκος Μαϊτός που ήδη καταρτίζει το ψηφοδέλτιό του.
Άγνωστο παραμένει ποια στάση θα κρατήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαράκης.
Φήμες αναφέρουν ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου, Σπύρος Παπαδόπουλος, ενδέχεται να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό ψηφοδελτίου και τη στήριξη διαφόρων δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου θα είναι και πάλι η δημοτική σύμβουλος Ευδοκία Ψαρρά.

Σαντορίνη: «Μάχη» νυν και πρώην; 

Στο Δήμο Θήρας υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Νίκος Ζώρζος.
Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Σιγάλας.
Επιστροφή στην τοπική αυτοδιοίκηση και υποψηφιότητα στο Δήμο ετοιμάζει ο π. δήμαρχος Άγγελος Ρούσσος.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...