27 Νοε 2013

Λαϊκή Συνέλευση Μήλου: Κλείνει το λιμάνι μας για το ανεπιθύμητο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ!

Οργή στη λαϊκή συνέλευση Μήλου!
Κλείνει το λιμάνι για το ανεπιθύμητο «Άγιος Γεώργιος»! 
Η απόφαση ελήφθη! Το λιμάνι της Μήλου κλείνει για το 41 ετών και ενεπιθύμητο πια πλοίο «Άγιος Γεώργιος» και μόνο! Κανονικά το «Πρέβελης» και το «Aqua Jewel». Να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της η ΖΑΝΤΕ του «Αδαμάντιος Κοραής». Τον στόχο που ονομάζεται «Βεντούρης» κατέδειξαν με οργή στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/11 στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοΐας.
Αρκετός κόσμος (αλλά όχι όσος θα έπρεπε για την σοβαρότητα του θέματος), σύλλογοι και φορείς του νησιού κατέθεσαν τις απόψεις τους και αποφάσισαν να βρεθούν εκ νέου την Δευτέρα με γραπτές προτάσεις ώστε να καταφύγουν στον υπουργό. Η διάθεση που υπάρχει είναι να φτάσει η κατάσταση στα άκρα με κλείσιμο του λιμανιού για το «Άγιος Γεώργιος». Οι εξελίξεις αναμένονται πια ραγδαίες καθώς και για τα υπόλοιπα νησιά το «Άγιος Γεώργιος αποτελεί πλέον κόκκινο πανί.
Όσον αφορά το λιμάνι να τονίσουμε ότι αν το κλείσιμο γίνει από επιτροπή κατοίκων. Για τον δήμαρχο Μήλου  και κατ’ επέκταση για τον Δήμο κρίνεται παράνομο. Νέο ραντεβού την Δευτέρα με τις προτάσεις και των σωματείων σε συνεργασία με τα άλλα νησιά (Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Φολέγανδρος, Σίκινος) καθώς είναι επιβεβλημένο να…πάμε όλα τα νησιά μαζί.)! Η επιδοτούμενη σύμβαση του «Άγιος Γεώργιος» ισχύει μέχρι 28/2…
Μεταξύ όσων ακούστηκαν ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης τόνισε: «Στοχεύουμε σε συγκεκριμένα πράγματα. Αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα στη Μήλο, είναι συγκεκριμένη εταιρία είναι η εταιρία του «Άγιος Γεώργιος». Είναι αυτή που πήρε το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Θα χτυπήσουμε τα συμφέροντα. Ζητάτε από τον υπουργό είναι ανεπιθύμητο το συγκεκριμένο καράβι της συγκεκριμένης εταιρίας στη Μήλο. Να διαχωρίσει τη θέση της η ΖΑΝΤΕ. Να μπει σταθερό συμβατό εισιτήριο στα επιδοτούμενα χωρίς συνεχείς αυξήσεις. Να υπάρχει πλάνο δρομολογίων στο διαδίκτυο όπως τα ταχύπλοα. Πάμε να χτυπήσουμε τα συμφέροντα. Θα κλείσουμε το λιμάνι σε αυτόν που φταίει, όχι στο Πρέβελης και στο AquaJewelπου κάνουν τη δουλειά τους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας
Αντώνης Καβαλιέρος: «Χαίρομαι που έγινε μια λαϊκή συνέλευση. Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να είναι η αρχή για να πάρουμε μπροστά στον μεσαίωνα που μας οδηγούν. Ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η Μήλος και πώς να «παίρνουνε» από αυτό το διαμάντι.»
Αβέρκης Γαϊτανής: «Να εξασφαλίσουμε στο ακέραιο αυτά που μας αναλογούν. Αν αποκλείσουμε σήμερα το λιμάνι οι μόνοι που θα τιμωρηθούμε είμαστε εμείς. Δεν θα συγκινηθεί κανείς.»
 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...