24 Νοε 2013

Ο “ανεπιθύμητος Αγ. Γεώργιος”

Oι σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών των δυτικών Κυκλάδων υποχρέωσαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία , το υπουργείο Ναυτιλίας και τους απεργούς ναυτικούς του “Αγ. Γεώργιος” να ρίξουν νερό στο κρασί τους για να υπάρξει μια προσωρινή λύση. Έτσι  έφυγε έφυγε πάλι με καθυστέρυση 35 λέπτων από τον Πειραιά το “Αγ. Γεώργιος” για Κύθνο , Σέριφο, Σίφνο , Κίμωλο , Φολέγανδρο , Σίκινο , Ίο και Σαντορίνη.
Το πλοίο θα επιστρέψει την Κυριακή αφού περάσει στις 12:50 από το λιμάνι του Αδάμαντα της Μήλου. Το “Πρέβελης” που φαίνεται να αποτελεί το “σωσίβιο” για τα νησιά των δυτικών Κυκλάδων τους επόμενους μήνες θα αναχωρήσει στις 18:00 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Μήλος , Σαντορίνη , Κρήτη , Δωδεκάνησσα. Εκτάκτως στο αποψινό δρομολόγιο το ” Πρέβελης” θα πιάσει και την Σίφνο. Έτσι το ταξίδι Μήλος – Πειραιάς θα είναι μακρύτερο κατά μια ώρα.
Η προσωρινή λύση δεν ικανοποιεί τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι με την ευθύνη και την συνεργασία των τοπικών δημοτικών φορέων κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με κοινό στόχο ο “ανεπιθύμητος Αγ. Γεώργιος” να αποσυρθεί από την γραμμή γιατί βλάπτει σοβαρά και τον τουρισμό.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν  στη Σίφνο και ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Σέριφο και την Μήλο αφού πρώτα αποφασιστεί απο τα δημοτικά συμβούλια των νησιών
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...