17 Μαρ 2017

«Υγρές συμφωνίες» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υγρές συμφωνίες» εγκαινιάζει την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 19:00 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3).
Πηγή έμπνευσης για την έκθεση της Ραμπέλλας Γρε-Χατζή, η οποία ζει στην Τήνο και ασχολείται συστηματικά με την τέχνη της φωτογραφίας, αποτελεί το νερό. Με τον φακό της συνθέτει μια εικονική αφήγηση με κοινό παρονομαστή το υγρό στοιχείο. Οι λήψεις έγιναν την τελευταία οκταετία σε Τήνο, Άνδρο, Κρήτη και Αιθιοπία.
Όπως η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το νερό καθρεφτίζει, χορεύει, καταστρέφει, γεννά, αφρίζει, γαληνεύει. Από τα πανάρχαια χρόνια, είναι ένα διαρκές σύμβολο ζωής και αντικείμενο λατρείας. Το πέρασμα μέσα από αυτό συμβάλλει στην αναγέννηση, τη θεραπεία, την κάθαρση του σώματος και της ψυχής. Η γέννηση του ανθρώπου είναι απόλυτα συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο και αποτελεί αρχέγονο κομμάτι της ύπαρξής μας. Ο ήχος που ρέει, επίμονος και μονότονος, μας παρακινεί να αφουγκραστούμε, να αναλογιστούμε, να ταξιδέψουμε».
Info
Πού: Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργος, Πάνορμος Τήνου
Πότε: Από 22 Μαρτίου έως 5 Ιουνίου
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 19:00
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά (εκτός Τρίτης), 10:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη
Τηλ. επικοινωνίας: 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)
www.piop.gr
(φωτό: tinostoday.gr)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...