17 Μαρ 2017

Καλογερικό: ένα επώνυμο ψωμί "ταξιδεύει" το νησί της Ανδρου στην Ελλάδα!!!...

Του Διαμαντή Μπασαντή
Το τηλέφωνο χτυπούσε. Μόλις που το πρόλαβα. Ήταν από την Άνδρο, από το Κόρθι. Ο φίλος Γιάννης σκασμένος στα γέλια ανήγγειλε: "δεν θα το πιστέψεις, είμαι στον φούρνο κι έχω μπροστά μου την πρώτη παρτίδα Παναχραντινού Ψωμιού, το Καλογερικό!!! Ο Ευδόκιμος και το μοναστήρι είναι στην κορδέλα συσκευασίας!!!"
Έμεινα άφωνος. "Μα τι λές" ρώτησα. "Δεν καταλαβαίνω". Η απάντηση: "που να καταλάβεις αν δεν το δεις. Η μεγάλη ανδριώτικη εταιρεία Laοudis foods λάνσαρε νέο ψωμί στην αγορά. Το λένεΚαλογερικο - Παναχραντινό Άνδρου. Πωλείται στην Άνδρο και σε όλη την Ελλάδα!!!"
Η Άνδρος και η Μονή Παναχράντου "ταξιδεύουν" σε όλη την Ελλάδα!!!...
Μου έδωσε τα τηλέφωνα των αδελφών Λαούδη, ιδιοκτητών της μεγάλης ελληνικής εμπορικής εταιρείας Laoudis foods, που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων. Και είπε να ψάξω το θέμα. Δεν έχασα χρόνο και τηλεφώνησα στον Γιώργο Λαούδη. Τον βρήκα στην εταιρεία που έχουν στην Κρήτη. Με παρέπεμψε στον ανηψιό του Γιάννη Λαούδη. Το ραντεβού κλείστηκε για την επομένη.
Από τους πρώτους φούρνους που ξεκίνησε να πουλά το Καλογερικό-Παναχραντινό είναι του Γιάννη Παντερλή από το Κόρθι. Εδώ η Ιωάννα ποζάρει μπροστά στο νέο ψωμί.
Το επόμενο πρωί έφτασα στο Πικέρμι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Λαούδη όπου με περίμενε ο Γιάννης Λαούδης. 'Ενας εκ της δεύτερης γεννιάς της εταιρείας, που ξεκίνησε το 1987, πριν 30 χρόνια, στου Γκύζη από τα τέσσερα αδελφια. Το 1998 μετακόμισαν στο Πικέρμι. Σήμερα διαθέτουν υπερ-σύγχρονες εγκαταστάσεις από όπου ξεκινάνε 16 μεγάλα φορτηγά και νταλίκες μεταφέροντας προϊόντα αρτοποιΐας, ζαχαροπλαστικής και παγωτού σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Την Κρήτη καλύπτει μια θυγατρική εταιρεία τους με έδρα το Ηράκλειο και 4 φορτηγά. Η εταιρεία Laoudis foods είναι εκ των τριών μεγαλυτέρων του κλάδου σε όλη την Ελλάδα. Μέσω δεκάδων αντιπροσώπων της φτάνει σήμερα σε 4000 καταστήματα και εργαστήρια παραγωγής ψωμιού, γλυκών, παγωτών.
Το τμήμα παγωτών της επιχείρησης μετά από επίδειξη γεμάτο με δεκάδες διαφορετικά παγωτά και γεύσεις. Μια πανδαισία παγωτών για μικρούς και μεγάλους. 
Όπως εξήγησε ο νεαρός Γιάννης Λαούδης εισάγουν βιολογικά πρόσθετα από Γερμανία για το ψωμί, από Γαλλία για τα γλυκά και από Ιταλία για τα παγωτά. Μέσω των δεκάδων αντιπροσώπων τους, αλλά και των δύο εταιρειών τους διακινούν όλα αυτά τα προϊόντα στους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Από αυτά φτιάχνονται πολλές και εξαιρετικές ποικιλίες ψωμιού που σήμερα βρίσκουμε στους ελληνικούς φούρνους, πολλές και διαφορετικές γεύσεις γλυκών και άλλων προϊόντων ζαχαροπλαστικής και μια ατέλειωτη σειρά γεύσεων παγωτών.
Στο τμήμα ζαχαροπλαστικής. Προετοιμασία μπισκότων.
Το αμφιθέατρο στο Πικέρμι. Δεξιά διακρίνεται ο Γιάννης Λαούδης.
Επιπλέον η επιχείρηση έχει δικό της ερευνητικό τμήμα. Έχει εργαστήριο εκμάθησης νέων μεθόδων ζαχαροπλαστικής. Και ακόμα ένα αμφιθέατρο 100 ατόμων όπου πελάτες, συνεργάτες και μαθητευόμενοι παρακολουθούν σεμινάρια ώστε να χρησιμοποιούν τα υλικά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουν άριστο αποτέλεσμα. Όλα τα παραπάνω δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες της ανδιώτικης εταιρείας που ανέλαβε να δημιουργήσει και να προωθήσει το νέο επώνυμο προϊόν στην ελληνική αγορά των αρτοσκευσμάτων: το Καλογερικό - Παναχραντινό Άνδρου
 
Η παρουσίαση του νέου επώνυμου ψωμιού: μια σπουδαία διαφήμιση της Άνδρου
Η ιδέα για την δημιουργία ήταν των αδελφών Λαούδη. Ήθελαν μια επώνυμη αναφορά στην Άνδρο και στην περιοχή τους. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μέσα από μια παλιά παραδοσιακή συνταγή του Ευδόκιμου ένα ψωμί και να του δώσουν το όνομα του πλέον επώνυμου και αγαπητού μοναστηριού: της Μονής Παναχράντου. Πάνω στην παλιά συνταγή προσέθεσαν την δική τους πείρα και τεχνογνωσία. "Βάφτισαν" το ψωμί με την ευλογία και του γέροντα Παναχραντινό και το έβγαλαν στην αγορά πριν λίγες μέρες.
Από την συνταγή του γέροντα Ευδόκιμου...
Η πρώτη παρουσία του νέου ψωμιού έγινε στην μεγάλη εφετεινή ετήσια έκθεση αρτοσκευασμάτων "Αρτόζα". Η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή. Από την πρώτη μέρα του Μάρτη ξεκίνησε η προώθηση του. Μέχρι στιγμής 70 φούρνοι σε όλη την Ελλάδα το παράγουν και το διαθέτουν. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. Υπολογίζουν πως μέσα στους επόμενους μήνες από τους 3000 περίπου φούρνους στους οποίους προμηθεύουν υλικά για ψωμί οι 1000 θα το έχουν στις προθήκες τους!
Η παρουσίαση του νέου ψωμιού στην πανελλαδική έκθεση και το υλικό προώθησης του σε όλη την Ελλάδα: η Άνδρος στα καλύτερα της!
Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς πως μέσα από το συγκεκριμένο επώνυμο προϊόν και το εξαιρετικό περιτύλιγμα του η Πανάχραντος και η Άνδρος θα "ταξιδεύουν" καθημερινά σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια. Το Καλογερικο-Παναχραντινό Άνδρου θα είναι μια σταθερή υπενθύμιση για όλους τους αγοραστές, αλλά και όσους το βλέπουν, της δημιουργικής παρουσίας της Μονής Παναχράντου. Αλλά και μια έμμεση και καθημερινή διαφήμιση της Άνδρου...
Ένα ψωμί που θα "ταξιδέψει" την Πανάχραντο και την Άνδρο σε όλη την Ελλάδα...
Τα τέσσερα αδέλφια που η καταγωγή τους είναι από τον Μουσιώνα Κορθίου θέλησαν με την δημιουργία ενός επώνυμου προϊόντος με αναφορά την Άνδρο να ξαναφέρουν στο προσκήνιο την γενέθλια γη τους. Με το απλώμα του Παναχραντινού Ψωμιού σε όλη την Ελλάδα ξεπληρώνουν κάτι στο νησί που κατάγονται και αγάπησαν.
Αλλά και ο γέροντας Ευδόκιμος με την δημιουργική παρουσία του, επί δεκάδες χρόνια στην Άνδρο, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πηγή έμπνευσης για τους ανδριώτες. Τέλος, η Πανάχραντος, εκεί ψηλά στους Γερακώνες, εξαλοκουθεί και σήμερα να είναι σημάδι αναφοράς στην ζωή του νησιού μας. Και ίσως στα επόμενα χρόνια γίνει αναφορά και της Ελλάδας...
Πηγή : http://enandro.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...