9 Μαΐ 2017

Σύλλογος Επαγγελματιών της Σίφνου: Η Σίφνος στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Ως επίτιμος προσκεκλημένος παραβρέθηκε δια του εκπροσώπου του, μέλους του Δ.Σ. αλλά και μάγειρα  Χρυσόγελου Εμμανουήλ, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου, στο πολιτιστικό αντάμωμα των συλλόγων της Κρήτης, στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, σε μια άψογη διοργάνωση που δημιούργησε κλίμα ενθουσιασμού και ικανοποίησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ο επιδιωκόμενος στόχος του Φεστιβάλ, για την ανάδειξη και την προβολή της ιδιαίτερης λαϊκής παράδοσης, των προϊόντων και της αυθεντικής κουζίνας κάθε περιοχής της Κρήτης επετεύχθη με τη συμμετοχή των συντελεστών – συλλόγων να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την αταλάντευτη βούλησή τους για ενότητα και συνεργασία.
Ο επιμελημένος και καλαίσθητος, παραδοσιακός στολισμός των πάγκων, τα αγνά τοπικά προϊόντα, η επιλογή και η τεκμηρίωση των σπάνιων συνταγών και προπαντός η καλή διάθεση των ανθρώπων και των φιλοξενουμένων από τη Σίφνο και Ήπειρο, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο φετινό φεστιβάλ.
Ο αριθμός και η ποιότητα των συμμετοχών σε συνδυασμό με την αθρόα προσέλευση του κοινού, δεσμεύει τους  διοργανωτές στην κατεύθυνση της ποιοτικής εξέλιξη του Φεστιβάλ και στην ανάπτυξη του σε 2ήμερο, με παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις για τους συλλόγους και το κοινό.
Ο Σύλλογος με την ομάδα εκπροσώπησής του, παρασκεύασε και κέρασε όλους τους παρευρισκομένους, επισκέπτες, διοργανωτές, επισήμους κ.α., την παραδοσιακή ρεβιθάδα Σίφνου, με τη βοήθεια των κατοίκων από το Κεραμούτσι της Κρήτης, που άναψαν ξυλόφουρνο ειδικά για εμάς και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό, καθώς και ρεβιθοκεφτέδες που οι επισκέπτες λάτρεψαν και τους δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες της συνταγής .
Παρουσιάστηκαν ακόμα τα βασικά τυριά και γλυκίσματα της Σίφνου.
Περιμένουμε τους φίλους μας παλαιούς και νέους στο επόμενο αντάμωμα μας, στη Σίφνο το Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Νικολάου Τσελεμεντέ και ευχαριστούμε θερμά όλους, όσοι υποστηρίζουν και συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις.
Για το Σύλλογο Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου
         Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας
  Πολενάκης Θεόδωρος                                   Ραφελέτος Ιωάννης
Πηγή : http://sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...